TO Budva na sajmu turizma u Pragu – veliko interesovanje

Turistička organizacija opštine Budva uspješno je predstavila turističku ponudu budvanske rivijere na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih međunarodnih sajmova turizma „Holiday World 2017“, koji se odražao od 16-19. februara, u Pragu.
Budva u Pragu

Pored TO Budve, koja je bila i nosilac sajamskog nastupa, turističku ponudu Crne Gore, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, predstavile su lokalne turističke organizacije Bara, Ulcinja, Herceg Novog, Kotora, Tivta i Podgorice. Na štandu su bili prisutni i predstavnici hotelskih preduzeća “Budvanska rivijera”, „Montenegro Stars“ i „Ulcinjska rivijera“.

Drugog dana sajma,17. februara, održana je press konferencija za češke medija iz oblasti turizma, među kojima bili su: Češko udruženje turističkih novinara- Czech Travel Press-, Fine Dining Prague, Lifestyle Magazin, New Europe, Czech Wine Magazine, Press M, Nejmagazin, Zeme A Cesty, Golden Gate, Family Fresh News Magazine itd.

Prisutnim medijima se u ime crnogorskih predstavnika obratila Maja Liješević pomoćnik direktora Nacionalne turisticke organizacije Crne Gore, predstavljajuci cjelokupnu aktuelnu ponudu za predstojeću turističku sezonu, program kulturnih i zabavnih dešavanja, ponudu za aktivan i odmor u prirodi, i pozvala turiste iz Češke da svoj odmor provedu u Crnoj Gori.

Nakon press konferencije na crnogorskom štandu priređena je degustacija crnogorskih proizvoda tokom koje su novinari imali priliku da isprobaju dio naŝih tradicionalnih specijaliteta, a od predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede u neformalnoj atmosferi dobiju detaljnije informacije o specifičnostima ponude.

Budva u Pragu

Turističku ponudu Crne Gore u svojim programima nude tradicionalni češki turoperatori i turističke agencije: Kovotour plus, Vitkovice tours, Čedok, Relax Adriatic, Fischer, MH Travel, Ivanco Travel itd. Za ovu sezonu Kovotour Plus je intezivirao saradnju sa crnogorskim partnerima i uvodi čarter linije za Crnu Goru iz tri češka grada Praga, Ostrave i Brna, po dva puta nedjeljno, u periodu od kraja maja do početka oktobra, sa aranžmanima koji se uglavnom odnose na klasični porodični, program za seniore i dječiji program.

Takođe, češka niskobudžetna aviokompanija „Smart Wings“ najavila je da će ovog ljeta u periodu od kraja maja do kraja septembra, dva puta nedjeljno, saobraćati na relaciji Prag- Podgorica-Prag.

Prema očekivanjima čeških turoperatora i crnogorske privrede koji su obnovili i intezivirali saradnju, sa ovog tržišta se u tekućoj godini očekuje rast turističkog prometa.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.