13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu upisano čak 200 prvaka, formirano devet odjeljenja

Polazak u školu nove generacije tivatskih prvaka obilježen je danas posebnom svečanošću u najvećoj ovdašnjoj Osnovnoj pkoli “Drago Milović”.  Proslavi kojom je obilježen prvi školski dan prvačića, prisustvovali su potpredsjendik Opštine Tivat Ilija Janović i opštinska sekretarka za društvene djelatnosti Dubravka Nikčević, a djecu je pjesmom pozdravila mlada tivatska muzička zvijezda Dora Štampić.

“Pred vama je najljepši period u vašem životu. Budite vrijedni, budite dobri drugovi jer su to vrijednosti koje će te nadam se ponjeti iz ove škole. Čestitam i vašim roditeljima jer su oni najveća podrška u vašem životu, kao i nastavnicima koji su se trudili da pripreme ovu školu”- kazala je djeci Nikčevićeva, ističuči da je Opština Tivat spremna da pomogne ovdašnjim obrazovnim ustanovama u granicama svojih mogućnosti.

Prvake je pozdravila i direktorica OŠ “Drago Milovuć”, profesorioca Ružica Lazarević. Ona je istakla da je u pkolsku 2017-18 godinu upisano 200 prvaka i formirano ukupono devet odjeljenja prbog razreda od čega dva u područnom odjeljenju škole u Donjoj Lastvi i jedno u područnom odjeljenju u Gradiošnici. Ukupno će nastavu ove godine u najvećoj tivatskoj OŠ pohađati 1.502 đaka raspoređenih u čak 61 odjeljenje, što je najviše do sada u istoriji te obrazovne ustanove.

Lazarević  se zahvalila Opštini Tivat, Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Komunalnom preduzeću i Hrvatskoj građanskoj inicijativi, kao i  firmi “Adriatic Marinas – Porto Montenegro” koja je pomogla renoviranju kabineta za nastavu likovnog i donirala sedam računara za školu.

Djeca sa zanimanjem gledaju bika pored školske ograde

Da ipak nije sve idealno, pokazala je i fotografija koju su nam poslali roditelji djece koja pohađaju područno odjeljenje OŠ “Drago Milović” u Gradiošnici, a gdje se opet ponavlja problem sa načinom na koji nesavjesni pojedinci drže krupnu stoku. Tako je juče djecu pored školskog igrališta, tik uz probijenu žičanu ogradu, dočekao je jedan vezani bik, pa su roditelji bili nezadovoljni jer smatraju da to može ugroziti bezbjednost mališana. Direktorica Lazarević nam je kazala da se slično dešavalo i prethodnih nekoliko dana i da je uprava škole na vrijeme problem prijavila Komunalnoj policiji Opštine Tivat, ali da nadležni očito nisu adekvatno reagovali.

Izvor:S.L

Najčitanije