9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu simbolično obilježen međunarodni Dan mira

OŠ Drago Milovic
OŠ Drago Milovic

Sadnjom sadnica dobrodošlice i mira u svojim dvorištima, Osnovna škola „Drago Milović“ i Mješovita srednja škola „Mladost“ iz Tivta, obilježile su juče 21.septembar –međunarodni Dan mira. Ovoj akciji prisustvovali su predstavnici Opštine Tivat, predstavnici lokalnog Zelenog tima, nastavnici i veliki broj djece.

Direktorica OŠ “Drago Milović”, profesorica Ružica Lazarević naglasila je da ju jučerašnji dan istorijski za tu obrazovnu ustanovu, jer predstavlja i početak formiranja školske botaničke baste.

“Sadnjom masline, koja je simbol mira, a koja je poklon opštinskog Zelenog tima, mi smo simbolično poručili da želimo da gradimo mir i saradnju“.- kazala je Lazarević dodajući da je formiranje botaničke bašte bilo predviđeno programom rada za prošlu školsku godinu, “ ali čekali smo pravo vrijeme za početak tog projekta.”

“Maslina je samo početak te priče, koja obuhvata biljke sa našeg podneblja, ali i ljekovito bilje koje će sadititi u saksijama, tako da će svako odjeljenje moći da sadi svoje biljke i da djeca brinu o njima. Planirano je da se postave  i klupe gdje će djeca moći da se edukuju dok borave u bašti.”- najavila je Lazarević.

Sekretarka za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost u Opštini Tivat Tatjana Jelić pohvalila je i podržala ovu inicijativu istakavši da “čin otvaranja botaničke bašte, koji nije zastupljen u crnogorskim školama, pokazuje posebnu pažnju prema životnoj sredini i održivom razvoju.”

Najčitanije