Tivtu potrebna dodatna količina vode

Panorama Tivat-Luštica
Panorama Tivat-Luštica

Tivatsko preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. počelo je pregovore sa JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” iz Budve o isporuci dodatnih količlina vode Tivtu iz sistema Regionalnog vodovoda (RV).

Tivćani imaju potrebu za dodatnim količinama vode sa izvorišta Bolje sestre na Skadarskom jezeru, zbog čega se pregovara o aneksu postojećeg ugovora. Prema njemu, tivatski “Vodovod” sada dobija 30 sekundnih litara vode iz RV u zimskom peridou, odnosno 50 sekundnih litara tokom ljeta.

Iako je za ovu godinu sa RV sklopljen ugovor za isporuku ukupno 1,21 milion kubika vode, iz tog sistema za devet mjeseci je preuzeto već 1,25 miliona kubika, jer su tokom ljeta lokalna tivatska izvorišta Topliš i Plavda bila zaslanjena i nisu se mogla koristiti.

Inače, od marta ove godine tivatski “Vodovid i kanalizacija” RV-u plaća kubik vode po 0,37 eura, dok je ranije ta cijena iznosila 0,29 eura po kubiku.

Podijeli

2 Komentari

  1. rak rana, ne samo tivta nego i celog primorja je taj nedostatak vode. imam utisak da bi se zaradilo od turizma znatno vise kada bi se naslo resenje za nedostake vode ljeti.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.