3 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu počeo drugi međunarodni Festival uličnih performera

Drugi po redu međunarodni Festival uličnih performera “InArt” svečano je otvoren sinoć u Tivtu, nastupom ovdašnje plesne grupe “Bellissima”.

Tokom tri dana trajanja festivala koji priređuju Turistička organizacija Tivat i Kreativni tim “Umjetnička fabrika”, publika će na gradskoj rivi Pine i drugom javnim prostorima u tom gradu,  moći da pogleda oko 30 programa izvođača iz zemlje i inostranstva.

„InArt po drugi put u Tivtu, ove julske dane čini posebno atraktivnim i donosi dobru energiju u naš grad.“ -kazala je sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat, Dubravka Nikčević otvarajući festival. Istakla je da posebnu draž festivalu koji je u svom premijernom izdanju prošle godine naišao na nepodijeljene pozotivne reakcije domaće publike i turista, daje njegova internacionalna dimenzija  “što nam omogućava da konzumiramo dio svjetskih trendova u prezentovanju kulturnih sadržaja, trendova koji brišu granice između etabliranih oblika kulture i aklternativnih formi.“

Prema najavama organizatora, pored ostalih na festivalu učestvuju pozorišne trupe: Teatro Due Mondi (Italija) i Lilou (Francuska),  duo Clap Clap Circo (Urugvaj/Argentina), Katastrofa Clown (Italija), Magister Ludi Man Band (Hrvatska) i brojni drugi izvođači iz Turske, Srbije, Hrvatske i Makedonije. Od domaćih učesnika tu su gitarski duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević, koji su preksinoć na Pinima predstavili svoju kompoziciju “Akrobat”,  akoju je Srđan Bulatović napisao upravo za ovaj festival. Spot za tu kompoziciju snimaće se tokom trajanja festivala.

Pored ostalih, organizaciju drugog međunardonog In art festival uličnih performera u Tivtu podržali su Opština Tivat, Turski  kulturni centar, Francuski institut u Crnoj Gori i italijanska regija Emilija Romanja.

Izvor:S.L

Najčitanije