20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu i Kotoru besplatnom kontrolom šećera u krvi obilježavaju Dan borbe protiv dijabetesa

Kkontrola secera secer bolest diabetes diabeticari povrce zdravlje

“Porto Montenegro” zajedno sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, Domom zdravlja Tivat i ordinacijom “Mansa Medica” organizuje Dan borbe protiv dijabetesa danas u jahting klubu Porto Montenegra (nekadašnji Dom Vojske) od 9 do 14 sati.

“Svi zainteresovani građani Tivta i gosti nautičkog naselja Porto Montenegro imaće priliku da besplatno provjere opšte stanje tijela, nivo šećera u krvi, ali i dobiju besplatne savjete nutricionistkinje dr Radmile Starčević.

Tim Sportskog kluba Porto Montenegro biće prisutan na događaju i analizom mišićne mase, procenta vode u tijelu i drugih važnih parametara u organizmu davaće savjete o najprilagođenijim vježbama za zdrav način života i korigovanju težine” – obavještavaju iz kompanije “Adriatic marinas”.

Dom zdravlja Kotor obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa 

Dom zdravlja Kotor će povodom 14. novembra – Svjetskog dana dijabetesa danas sa početkom u 17 sati na punktu u šoping centru “Kamelija” organizovati mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska zainteresovanim građanima.

Ljekarski tim će davati informacije o liječenju i prevenciji dijabetesa, savjete o zdravim stilovima života i dijeliti edukativni materijal.

“Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, organizuje se kako bi se skrenula pažnja javnosti na mogućnost primarne prevencije ove bolesti, kao i na složenost njenih zdravstvenih i socijalnih posljedica” – kažu u Službi za odnose sa javnošću Doma zdravlja Kotor.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije