13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu boravi 1.300 turista

Tivat
Tivat

U svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno boravi ukupno 1.300 zvanično prijavljenih turista, što je čak 69 odsto višpe nego u isto vrijeme prošle godine – saopštila je  Turistička organizacija najmanjeg bokeljskog grada.

Od ukupnog broja gostiju njih 1.150 su stranci, a 150 turisti iz Crne Gore. U hotelima odmara 470 turista dok 830 posjetilaca koristi usluge izdavalaca privatnog smještaja.

Inače, Turistička organizacija Tivat objavila je i kalendar brojnih dešavanja kojima će tokom predstojeće ljetnje sezone zabavljati posjetioce tog grada.

Razne fešte počinju već 20.maja manifestacijom „Veče u crvenom“ koja će se održati na gradskoj rivi i terasama ugostiteljskih objekata na Pinima, a trajaće sve do 20.avgusta kada se završavaju „Danima meda“ na Trgu magnolija u centru grada. Na programu su brojne već dokazane i od turista rado prihvaćene manifestacije poput „Bokeške masline“, Jadranskih igara, „Žućenica Festa“, „Ljeta dobrog ukusa“, sajmova vina, suvenira i tradicionalnih proizvoda, Lastovske i Fešte od rogača, te brojni koncerti. Tako će ovog ljeta u Tivtu pored ostalih, nastupiti Josipa Lisac, Neno Belan, „Zoster“, „Partibrejkersi“, „Mostar Sevdah Reunion“, a svoje premijerno izdanje od 28. do 30.jula imaće i novi mešunarodni Festival uličnih performera.

Najčitanije