10 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatska međunarodna škola dobila prestižni sertifikat

DP_WEB

Međunarodna škola Knightsbridge Schools International Montenegro (KSI Montenegro), sa sjedištem u Tivtu, postala je prva i jedina škola autorizovana za program za maturante (IB DP) u Crnoj Gori. Na taj način je i Crna Gora Crna Gora stavljena na listu zemalja u kojima će učenici srednjih škola moći sticati međunarodnu verifikovanu diplomu.

„Zvaničnom akreditacijom Organizacije International Baccalaureate (Medjunarodna matura ili IB) još jednom nagrađen dvogodišnji rad nastavnog i upravnog kadra škole KSI kroz fazu kandidature. Sa IB autorizacijom, uz srednjoškolsku licencu Ministarstva prosvjete Crne Gore, škola KSI Montenegro postala je tako prva međunarodna škola u Crnoj Gori, koja je uspjela ispuniti sve tražene kriterijume i obezbijediti sprovođenje visokih međunarodnih obrazovnih standarda i uskladiti ih sa nacionalnim standardima, obezbijedivši sve potrebno za otvaranje programa za maturante između 16 i 19 godina od septembra 2015. godine.”- saopšteno je danas tim povodom iz uprave ove međunarodne obrazovne ustanove.

IB (eng. International Baccalaureate – Program međunarodne diplome) predstavlja jedinstven obrazovni sistem, jednak svuda u svijetu, koji ima za cilj pružanje kvalitetnog savremenog opšteg obrazovanja, a obuhvata tri školska programa namjenjena različitim uzrastima. KSI Montenegro je autorizovana da primjenjuje program predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja (eng. Primary Years Programme) za djecu uzrasta od 3 do 11 godina, a sada i program za maturante DP (eng. Diploma Programme) za učenike između 16 i 19 godina, dok za Program za niže srednje škole (eng. Middle Years Programmе) za učenike uzrasta od 11 do 16 godina, škola zvaničnu autorizaciju očekuje u toku kalendarske 2015. godine.

IB – međunarodna neprofitna fondacija posvećena obrazovanju, osnovana je 1968. i trenutno objedinjuje preko milion učenika, 3900 škola, u oko 150 država svijeta.

Najčitanije