Tivćani predstavili ponudu za ljeto Skandinavcima

Već prodatio 40 odsto aranžmana za Crnu Goru

Sajam Stokholm

Turistička organizacija Tivta se u saradnji sa NTO Crne Gore, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavila  na međunarodnom sajmu turizma „Mediterranean Panorama“  koji se održao prvi put ove godine, minulog vikenda u Štokholmu.

Tema sajma održanog u glavnom gradu Švedske je Mediteran i sve ono što ga karakteriše – turizam, hrana, običaji i kultura. U skladu sa tim i Crna Gora je usmjerila svoju ponudu, pa posjetioci sajma imaju priliku da se upoznaju sa  ponudom za predstojeću sezonu: kulturnim i etno – gastronomskim rutama, plažama, ponudom sjevera i eko sela, kao i raznovrsnom ponudom za aktivan odmor u prirodi. Primjetno je veliko interesovanje posjetilaca kada su u pitanju organizovana putovanja za Crnu Goru, avio dostupnost, cijene aranžmana i izbor smještajnih kapaciteta.

„TO Tivat je spremno izašla u susret svim zahtjevima švedskih turista sa bogatim propagandnim materijalom, cijenama za ljeto 2017. i ponudom hotela i privatnog smještaja. Imajući u vidu da je za skandinavske turiste karakteristično da putuju tokom cijele godine, a prema najnovijem relevantnom švedskom istraživanju 66% stanovništva planira putovati u toku ove godine, cilj nam je ostvariti bolju posjećenost sa ovog tržišta u periodu pred i postsezone”- saopštili su  iz TO Tivat.

Napominju da na tržištu skandinavskih zemalja raste interesovanje za turističku ponudu Crne Gore na što utiče i sve bolja avio-dostupnost naše zemlje.

„TUI Nordic je ove godine u svoju ponudu uvrstio posebne aranžmane za Crnu Goru i u periodu od sredine maja do oktobra, u saradnji sa partnerima iz naše zemlje, direktnim čarter letovima dovodiće turiste iz Švedske, Norveške, Danske i Finske. Letovi TUI Nordic-a za Crnu Goru obavljaće se jednom sedmično iz Štokholma, Osla, Kopenhagena, Helsinkija, a prema trenutnom stanju bukinga preko 40% aranžmana TUI Nordic-a za Crnu Goru u 2017.godini je već prodato“- stoji u saopštenju.

Na dobru povezanost tokom sezone sa skandinavskim zemljama imaju uticaj i letovi niskobužetskih aviokompanija „Ryanair” i „Norwegian”, dok nacionalna avio kompanija „Montenegro Airlines”, pored redovne linije ka Kopenhagenu, prvi put od ove godine najavljuje čarter letove za Helsinki u periodu od maja do oktobra.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.