10 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivćani i Dubrovčani – “Muzika stvara prijateljstva”

Sa koncerta

Sjajnim koncertom pod nazivom “Muzika stvara prijateljstva” održanim sinoć u koncertnoj dvorani Muzičke škole Tivat, konkretno je započela nedavno dogovorena saradnja tivatske Muzičke i Umjetničke škole “Luka Sorkočević” iz Dubrovnika.

Nakon intoniranja crnogorske i hrvatske himne koje je izveo orkestar Muzičke škole Tivat, nastupili su gosti iz Dubrovnika – profesori i đaci Umjetničke škole “Luka Sorkočević” koji su publici prirediji sjajan muzički događaj. Višeminutni aplauz i pozivi na bis, bili su više nego zaslužena nagrada za goste iz Dubrovnika koji su pokazali odličnu uvježbanost i veliki muzički talenat.

U auditorijumu su inače, bili predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović i gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević koja je pozdravila prisutne. Publici su se obratili i predstavnik Ministarstva prosvjete Crne Gore Veljko Tomić i direktori Muzike škole Tivat Pina Bubanja i dubrovačke Umjetničke škole Dživo Brčić.

Sa koncerta

Kako je ranije najavljeno, saradnja dviju škola odvijaće se u njihovom predstavljanju u Crnoj Gori i Hrvatskoj, kroz koncertne i seminarske aktivnosti njihovih učenika i profesora, a dvije obrazovne ustanove će,  kada se za to steknu uslovi, zajedno nastupati prema evropskim fondovima „u cilju prepoznatljivosti, unaprijeđenja i daljeg razvoja obije škole“.

Izvor:S. L.

Najčitanije