Tivćani dobili čestitku – poskupjele komunalne usluge

Komunalci u Tivtu

Cijene svih usluga Komunalnog preduzeća Tivat od 1.aprila biće veće za od 1 do 21 odsto jer su odbornici na jučerašnjoj sjednici Skupštine Opštine dali saglasnost na novi cjenovnik te opštinske firme.

Za najmasovniju kategoriju korisnika – građane, usluga odvoza smeća od narednog mjeseca biće 15 posto skuplja jer je cijena povežana sa 0,078 na 0,083 eura po kvadratu površine stana.

Dosadašnji cjenovnik usluga Komunalnog nije mijenjan od 2008, a iz menadžmenta te opštinske firme objasnili su da moraju povećati cijene svojih usluga jer su im u međuvremenu značajno porasli operativni troškovi, ali i obim posla, posebno kada je odvoz smeća u pitanju.

Skupština se saglasila sa ovakvom argumnetacijom uprkos činjenici da je Opština od 2008. do danas za 300 hiljada eura povećala iznos svojih godišjih dotacija za rad Komunalnog, a samo u proteklih nekoliko mjeseci lokalna uprava je iz budžetskih sredstava, Komunalnom kupila nova vozila i opremu ukupne vrijednosti oko 350 hiljada eura.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.