Na tivatskom dijelu Luštice opet se rasplamsao požar

Vatrogasci na terenu opet spašavaju posljedice nesposobnosti MUP-a

Požar iznad Gošića

Požar na tivatskom dijelu poluostrva Luštica koji je prekjuče bio skoro potpuno lokalizovan, danas poslijepodne se zbog jakog vjetra i nedesjstvovanja protivpožarnih aviona Direktorata za vanredne situacije crnogorskog MUP-a, ponovno razbuktao.

Vatra se sa područja Građena, istočno od Obosnika gdje je prije dva dana sa hercegnovske teritorije Luštice prešla na tivatsku, počela spuštati i širiti prema dijelu golf kompleksa u izgradnji kompanije Luštica Development, a odatle prema obližnjem selu Gošiči u Krtolima.

Velikim naporima pripadnika Službe zaštite i spašavanja Tivat, Dobrovoljnog vatrogasnog drupštva „Krtoli“ iz Radovića i dvije ekipe Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor, te brojnih mještana, požar je kasno poslijepodne stavljen pod kontrolu i spriječeno je njegovo širenje prema Gošićima.

U gašenju je učestvovalo oko 60 ljudi sa 12 vatrogasnih vozila i više cisterni privatnih prevoznika, a tek oko 18 časova u gašenje su se uključili i protivpožarni avioni MUP-a. Oni naime, imaju samo po jednog raspoloživog pilota, tako da avioni nakon jutarnjeg dejstva po požarištima šitom Crne Gore, popodne bivaju prizemljeni radi odmora pilota, a za to vrijeme vatra koja gori na najčešće potpuno nepristupačnim terenima, se po pravilu opet razbukta.

Pred gasiocima u Tivtu večeras je još jedna naporna noć u kojoj će oni dežurati na terenu. Situacija počinje da liči onoj od prije 15-tak dana kada su se ovdašnji  vatrogasci danima sami borili sa požarima po Luštici, Grblju i Krtolima, prije nego što im je Direktorat za vanredne situacije organizovao djelimičnu odmjenu i pomoć, poslavši im vatrogasce sa sjevera Crne Gore.

IzvorS.L
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.