15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Na tivatskom dijelu Luštice opet se rasplamsao požar

Požar iznad Gošića

Požar na tivatskom dijelu poluostrva Luštica koji je prekjuče bio skoro potpuno lokalizovan, danas poslijepodne se zbog jakog vjetra i nedesjstvovanja protivpožarnih aviona Direktorata za vanredne situacije crnogorskog MUP-a, ponovno razbuktao.

Vatra se sa područja Građena, istočno od Obosnika gdje je prije dva dana sa hercegnovske teritorije Luštice prešla na tivatsku, počela spuštati i širiti prema dijelu golf kompleksa u izgradnji kompanije Luštica Development, a odatle prema obližnjem selu Gošiči u Krtolima.

Velikim naporima pripadnika Službe zaštite i spašavanja Tivat, Dobrovoljnog vatrogasnog drupštva „Krtoli“ iz Radovića i dvije ekipe Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor, te brojnih mještana, požar je kasno poslijepodne stavljen pod kontrolu i spriječeno je njegovo širenje prema Gošićima.

U gašenju je učestvovalo oko 60 ljudi sa 12 vatrogasnih vozila i više cisterni privatnih prevoznika, a tek oko 18 časova u gašenje su se uključili i protivpožarni avioni MUP-a. Oni naime, imaju samo po jednog raspoloživog pilota, tako da avioni nakon jutarnjeg dejstva po požarištima šitom Crne Gore, popodne bivaju prizemljeni radi odmora pilota, a za to vrijeme vatra koja gori na najčešće potpuno nepristupačnim terenima, se po pravilu opet razbukta.

Pred gasiocima u Tivtu večeras je još jedna naporna noć u kojoj će oni dežurati na terenu. Situacija počinje da liči onoj od prije 15-tak dana kada su se ovdašnji  vatrogasci danima sami borili sa požarima po Luštici, Grblju i Krtolima, prije nego što im je Direktorat za vanredne situacije organizovao djelimičnu odmjenu i pomoć, poslavši im vatrogasce sa sjevera Crne Gore.

Izvor:S.L

Najčitanije