15 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatski srednjoškolci vratili se iz Šangaja

Tivatski srednjoškolci u Šangaja

U periodu od 13. do 22. novembra šest učenika Srednje mješovite škole „Mladost“ iz Tivta, dva profesora i direktorica škole Jovanka Vujačić boravili su u stručnoj posjeti školi u distriktu Jiading u Šangaju.

“Zahvaljujući Opštini Tivat, gradonačelnici prof. dr Snežani Matijević i Sekretarijatu za ekonomski razvoj i preduzetništvo, koji su dali podršku za projekat, naša saradnja sa kineskim kolegama iz distrikta Jiading je nastavljena  i ove godine. Po dolasku svečano smo dočekani od strane menadžera za razvoj distrikta Jiading sa saradnicima, direktorice i predstavnika škole koji su nam poželjeli toplu dobrodošlicu izrazili zadovoljstvo što što se saradnja nastavila i ove godine. Boravak u Kini je bio prilika za naše učenike da upoznaju drugačiju kulturu, istoriju i sistem obrazovanja te države, a što će im biti od koristi za njihovo dalje obrazovanje i znanje”- kazala je juče po povratku iz Kine, direktoirica Vujačić.

Tivatski srednjoškolci u Šangaja

Tokom boravka u Jiadingu, jednom od najbogatijih distrikta najvećeg i najrazvijenijeg kineskog grada Šangaja, učenici iz Tivta su imali priliku da prisustvuju raznim programima i manifestacijama koje su domaćini pripremili, učestvuju u raznim nastavnim aktivnostima, a prisustvovali su i redovnim časovima prirodne grupe predmeta i likovne kulture. Uzeli su učešće u muzičkim manifestacijama, sportskim aktivnostima koje su izazvale interesovanje kod naših učenika, a svojim angažovanje zajedno drugarima iz Kine dali su doprinos u planiranim aktivnostima.

Učenici iz Tivta  su bili smješteni u kampusu kod svojih kineskih drugova, gdje su imali priliku da se druže i bolje upoznaju. Tokom vikenda učenici su boravili u porodicama svojih drugara. Djeca iz Tivta su posjetila razne znamenitosti Šangaja, galerije, muzeje, pozorište, Konfučijev hram, Diznilend, kao i centar Šangaja gdje su uživali u raznovrsnim svjetlima ovog grada.

Tivatski srednjoškolci u Šangaja

“Jedna od učenica naše škole je na ceremoniji upriličenoj povodom posjete delegacije iz Tivta, prezentovala naš grad, državu i školu iz koje dolazimo, pri tom istakavši znamenitosti Tivta, Crne Gore upoznavši ih sa organizacijom rada naše škole. S obzirom da su učenici bili uključeni u brojne sadržaje i aktivnosti koje su uspješno realizovali sa svojim drugarima, na završnoj svečanosti je dogovoren nastavak dalje saradnje, a dolazak delegacije srednjoškolaca i profesiora iz Jiadinga u Tivat je planiran za 21. januar naredne godine” istakla je Vujačić.. Predstavnici škole iz distrikta Jiading će do 1. februara boraviti u SMŠ “Mlladost” i Tivtu i biti smješteni u porodicama kod svojih  drugara.

Izvor:S.L

Najčitanije