20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatski srednjoškolci putuju za Šangaj

Tivat - Photo Anton Marković
Tivat – Photo Anton Marković

Delegacija učenika i profesora Srednje mješovite škole “Mladost” iz Tivta danas putuje u posjetu srednjoškolcima jednog od najbogatijih kineskih distrikta – Jiading u Šangaju sa kojim  Opština Tivat ima uspostavljenu posebnu vrstu saradnje.

U Kinu odlaze učenici Rozalija Francesković, Ognjen Đuričić, Petar Brinić, Maša Bogdanović, Anja Andrić i Đorđe Čavor u pratnji direktorice SMŠ “Mladist” Jovanke Vujačić i profesorice engleskog jezika Nade Barovuić , odnosno profesora istorije Žarka Ostojića.

Tivatska delegacija će u Kini boraviti do 22. novembra i biće u prilici da se upozna sa obrazovnim sistemom NR Kine, sa njihovim školama i radom ali  i sa znamenitostima najvećeg grada ove azijske zemlje.

Direktorica Vujačič je kazala das u lani obostrani  posjetama, uspostavili saradnju sa kineskim srednjim školama iz Jiadinga.

“Ova nova posjeta je veoma bitna za nas jer se ranije uspostavljena druženja nastavljaju i produbljuju, razmjenjuju se iskustva i upoznaje nova  kultura.  Boravićemo u njihovoj Gimnaziji prirodno- matematičkog smjera, veoma kvalitetnoj školi , petoj po kvalitetu u Šangaju gdje se učenici pripremaju za prestižne šangajske fakultete. Uzvratna posjeta Kineza Tivtu je planirana 21. januara  2018. kada će njihovih 6 učenika sa profesorima boraviti kod nas a mi ćemo se potruditi da im ovdje bude zanimljivo i prijatno”- istakla je Vujačić.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije