Tivatski SNP protestuje zbog odbijanja lokalne vlasti da zakaže sjednicu SO

Tivatski SNP protestuje zbog odbijanja lokalne vlasti da zakaže sjednicu SO posvećenu kontroverznoj naplati komunalija od velikih investitora

Zgrada Opštine Tivat
Zgrada Opštine Tivat

OO SNP Tivat, danas je protestovao zbog odbijanja lokalne DPS-SDP vlasti da zakaže posebnu sjednicu SO na kojoj bi se raspravljalo o finansijkim odnosu Opštine i velikih investitora prisutnih u tom gradu. Iz te partije lokalne čelnike upozorili su da je istina “spora, ali dostižna” i konstatovali da je vladajuća koalicija odbijanjem opozicione inicijative “još jendom dokazala svoju demokratičnost i toleranciju”.

Predsjednik SO Tivat Krsto Bošković (SDP) odbio je prije par dana ponovljenu inicijativu jedne trećine odbornika da se održi posebna sjednica lokalnog parlamenta na kojoj bi se formirala komisija za preispitovanje svih obračuna naplate komunalija za velike stambene objekte od 2010 do danas, te donio zaključak o obavezivanju nadležne službe lokalne samouprave da dostavi Skupštini analizu svih obaveza Opštine Tivat koje proističu iz Ugovora čiji su potpisnici Vlada Crne Gore, Opština Tivat i Luštica Development.

Opozicione stranke i NVO “Tivatska antikorupcijska akcija” prethodno su iznijele tvrdnju da je gradska kasa Tivta od strane administracije bivšeg gradonačelnika Dragana Kankaraša (DPS) oštećena za oko 2 miliona eura zbog lošeg obračuna i naplate komunalija za kondo-hotel „Regent“ i stambeno-poslovnu zgradu „Ksenija“ u Porto Montenegru, a izrazili su i zabrinutost zbog obaveza nametnutih Opštini po ugovoru za Lušticu Develeopment, gdje bi lokalna uprava morala da finasira gradnju novog puta vrijednog skoro 10 miliona eura. Bošković je odbio zahtjev opozicionara za vanrednom sjednicom SO uz obrazloženje da se iz njihove inicijative „ne može zaključiti koji su pravno valjani i opravdani razlozi za sazivanje sjednice i formiranje Komisije“.

„SNP Tivat izražava naoštriji protest zbog samovolje lokalnih moćnika koji na najgrublji način izbjegavaju konstruktivni dijalog na jedinom validnom mjestu -lokalnom parlamentu,gdje bi obadvije strane iznijele argumente za i protiv. Gospodine Boškoviću istina je, ponekad, spora ali dostižna. Stoga ćemo tek da vidimo da li je naš zahtjev za uvid u dokumentaciju u sigurno nezakonite radnje koje su rađene od strane službenika SO Tivat uz blagoslov bivšeg predsjednika Opštine gospodina Kankaraša, kako Vi kažete „presuđena stvar”. Prije ili kasnije moraćete podnijeti račune gradjanima Tivta koji nas zasipaju dopisima i saopštenjima o nezakonitim radnjama lokalne vlasti u predhodnom periodu.”- navodi se u saopštenju koje je proslijedio predsjednik OO SNP Tivat Nebojša Vukasović.

Iz te partije su se zapitali zašto je, ako nema nepravilnosti o kojima govori opozicija, gradonačelnik Ivan Novosel u međuvremenu ipak formirao komisiju koja će ispitati njihove navode, ali u tom tijelu nije bilo mjesta za predstavnike opozicije i NVO sektora.

“SNP Tivta ne izražava nikakvu sumnju, već smo sigurni na osnovu validne dokumentacije, da je bilo velikih zloupotreba u naplati naknada za komunalije što će vrlo brzo biti i dokazano bez obzira na želju lokalnih „moćnika” da zataškaju ovaj slučaj.”-poručio je Vukasović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.