Tivatski SDP kritikuje formiranje dva umjesto jednog lokalnog preduzeća

Napravili dvije firme za 36 partijskih uhljeba

Autobuska stanica Tivat

SDP Tivta saopštila je danas da se nastavlja “udar na opštinski budžćet” od strane vladajuće DPS-SD-HGI koalicije koja je na sjednici SO u utorak, završila postupak fiormiranja dva nova lokalna preduzeća  – Autobuska stanica (AS) i Parking servis (PS).

Za v. d. direktore novih firmi imenovani su dosadašnji odbornici DPS, profesor fizičkog vaspitanja Zoran Stanković  (AS)  i nastavnik Slaviša Ognjanović (PS). Imenovana su i  dva tročlana odbora direktora novih firmi u kojima po dva mjesta ima DPS, a po jedno HGI, odnosno SD.

“Odlukama donesenim na sjednici opštinskog parlamenta samo smo dobili 36 novih  radnih mjesta za prtijske uhljebe vladajulih stranaka, gdje su naravnom dva borda direktora, dva izvršna direktora, dva zamjenika i sve druge službe duplirane, što je još jedan udar na opštinski budžet”- saopštila je SDP napominjući da se ta stranka i ranije zalagala za to da Tivat preuzme gazdoovanje svojim resursima poput Autobuske stanice i javnih parkirališta, ali su njihovi odbornici ipak glasali protiv osnivanja dvije opštinske firme koje će to raditi.

“Nesporna je činjenica da Autobuskom stanicom i parkinzima, i to svim parkinzima, uključujući i onaj najunosniji na aerodromu Tivat, treba da upravlja Opština Tivat. Međutim, SDP Tivta smatra da je trebalo osnovati jedno, i brojem 1, preduzeće koje će upravljati Autobuskom stanicom, parkinzima, te razmotriti mogućnost da se u ovom preduzeću objedini i upravljanje lučicom Kalimanj, sistemom Bike sharing, kao i električnim biciklama iz projekta SUD SIT, koje još od septembra 2015., nijesu stavljene u funkciju”- saopštila je SDP napominjući da je lokalna DPS-SD-HGI vlast krenula drugim smjerom, namjerno osnivajući dvije nove firme, kako bi u njima dobila što više novih radnih mjesta za svoje članove i simptizere. SDP koja je do izbora prije godinu dana bila u lokalnoj vlasti u Tivtu sa DPS, to je nazvala “nepotrebnim trošenjem sredstava koja su dosadašnjim domaćinskim poslovanjem sačuvana u budžetu Opštine.”

6 Komentari

  1. Stanje alarmantno, pitanje je da li ce opstina sledeci mjesec biti i likvidna, u godinu dana uspjeli su unistiti ono sto je tivat decenijama gradio…momentalna smjena predsjednice i podpredsjednika…otpustanje svih koji su primljeni na neodredjeno dok im jos uvjek traje probni rad i rasformiranje izmisljenih sekretarijata za mlade i sport i sekretarijata ze ek razvoj…,smanjenje br sekretarijata i sluzbi te otpustanje gotovo veceg dijela tkzv sekretara.

  2. Realno. Da vidite kako neuspešni kadrovi poput izmišljene načelnice sekrtarijata za MZ ,bivše neuspešne načelnice komunalne policije imaju prioritet nad mladim obrazovanim kadrovima. Pa njen ljubavnik,naslednik njene funkcije. Molim vas to je realnost i to znamo mi stari službenici koji smo pregurali mnoge promene. Ovaku ne verujem,zbog predviđenog finasijskog kraha opštinskog budžeta. Pa,molim vas cela familija u funkcijama,supruga sekretar,suprug novi direktor. Deca,gde…molim vas da ih klonirate i preselite celi Nikšić i Belo Polje u Tivat.

  3. @branka Vranić@ Nažalost sve je jedna crna istina od sekretara jedino što valjaju su Obradović, Nikčevićka, Matijevićka A. i Jovićevićka…ovo ostalo je bože te sačuvaj od braće karića do fakulteta kusovcevog…tragikomično je što rade ti sekretari i koliko su sposobni…na tuđim uspjesima i starim jaslama još uvejk žive ali ne zadugo totlani krah je blizu; čim plate stanu jedan mjesec i operativni kadar stisne kočnicu sviće glavom kroz ona plava stakla izlećet.

  4. Dok je SDP uhlebljavao svoje kadrove nije nikoga kritikovao. Onda je sve bilo superiska! Sto se tice nepotrebnih kadrova u opstini ucestvujem u kritikama a sto se tice spajanja preduzeca to je cista glupost. Spajanje firmi koje nemaju ni slicnu djelatnost nema smisla. Ajmo onda ujedinit i vodovod i kominalno pa sve djuture. To tako nije ni prirodno ni ekonomski racionalno.

  5. Konacno se otkriva prava istina a to je da Tivatska opozicija ne moze da se pomiri sa ubjedljivim porazom na lokalnim i parlamentarnim izborima u Tivtu a lobi privilegovanih Sdp kadrova koji je uništen i poražen sada pokusava preko “branke vranic” da se sveti dps-u.
    Stalnim napadima na gospodina Kusovca iSekretarku Ognjanovic pa sada i na njenog supruga oni im samo jos vise dizu rejting i pokazuju da je pun pogodak to sto su oni sada na tim funkcijama!!!
    Opozicija u Tivtu nije izgubila izbore od dps-a,nego je zgrazena kao nikada do sada i kome se ne svidja ovakav Tivat moze slobodno da se preseli u Kotor i Budvu gdje sve cvjeta od kada je opozicija na vlasti ali malo sjutra!!!

  6. Verujem da mi ne možeš biti ljubavni,dete-možda. A veujem da si neko od ovih na koje si se pozvao. Toliko dobra i znanja nisam videla davno. Dugo sam u opštini tako da tu “vrednost” preobraćenih sekretara,sekretarica,nastavnika,istoričara,trenera,veoma dobro poznajem. Začudo mislim da ni Tivćani nisu slepi ni gluvi. Slušajte radio Tivat. Možda nešto naučite. A i ovde ima mnogo poučnog materijala. Školovani na Tivatskom i Kusovčevom univerzalnom fakultetu su produkt tih vrednosti i znanja koja nas postavljaju na dnu svetskih standarda u obrazovanju. Toliko o tome.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.