14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatski maturanti plesali Kvadrilu

Maturanti ples Tivat
Maturanti ples Tivat

Stotinu i četiri maturanta Mješovite Srednje škole “Mladost” iz Tivta danas je, uprkos lošem vremenu, tačno u podne plesalo Štrausovu Kvadrilu na gradskoj rivi Pine.

Oni su na taj način nastavili tradiciju koja traje već nekoliko godina, da se tivatski maturanti na ovaj dan pridružuju kolegama iz više evropskih država, u nadi da će svaki put postaviti novi Ginisov rekord sve masovnijim istovremenim zajedničkim plesom.

U ime Opštine Tivat koja je pokrovitelj ove simbolične manifestacije, 52 plesna para maturanata pozdravila je sekretarka za društvene djelatnmosti Dubravka Nikčević.

Maturanti ples Tivat
Maturanti ples Tivat

Danas je Tivat i pored ovako oblačnog dana obasjan suncem. To sunce ste vi. Danas je Tivat, opet zahvaljujući vama, dio evropske priče. U ime opštine Tivat želim vam srećan završetak srednje škole, vama koji nastavljate školovanje, kao i onima koji žele da se zaposle, puno uspjeha, a svima zajedno da i druge buduće životne ispite uspješno položite. Neka vam uvijek vaš grad Tivat bude u srcu, a Tivat je ponosan što ima vas koji ste spremni da svoju mladost, znanje, pozitivnu energiju koju širite, ugradite u život Tivta” poručila je Nikčevič maturantima.

Maturanti ples Tivat
Maturanti ples Tivat

„Čovjek svoju sreću pokazujem igrom i plesom, a sada 104 maturanta bezgranično poklanjaju tu radost svome gradu. Sa vama se raduju vaši roditelji, ali i vaši profesori koji se vesele mladosti koja zanosnom igrom govori o ljepoti školovanja, sticanju znanja i svih vrlina koje mladi čovjek mora da posjeduje. Srećan je grad koji ima ovakvu mladost, a mladost je snaga budućnosti ”- istakla je direktorica MSŠ “Mladost” profesorica Jovanka Vujačić koja se zahvalila instruktorki plesa Verici Urošević što je proteklih dana radila sa maturantima.

Maturanti ples Tivat
Maturanti ples Tivat

U ime maturanata lokalnoj upravi, školi, profesorima i roditeljima za sve što su im pružili u proteklle četiri godine zahvalila se đak generacije Jelena Višić.

Izvor:S. L.

Najčitanije