18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatski lokalni funkcioneri imaju natprosječna primanja

Tivat Sidro
Photo: Boka News

Lokalni javni funkcioneri u Tivtu i čelnici javnih preduzeća i ustanova u tom gradu imaju natprosječne plate u odnosu na prilike u Crnoj Gori – pokazuju podaci iz njihovih imovinskih kartona, objavljenih na sajtu Komisije za utvrđivanje konflikta interesa.

Gradonačelnik Tivta Ivan Novosel (DPS) sa mjesečnom zaradom od 1.585 eura, najplaćeniji je predsjednik jedne od opština u Crnoj Gori. Novosel pored plate, mjesečno prima i 240 eura naknade za članstvo u Bordu direktora preduzeća „Aerodromi Crne Gore“.

Predsjednik Skupštine Opštine Tivat Krsto Bošković (SDP) ima platu od 1.445 eura. To znači da Tivćani svakog mjeseca za plate svoja glavna dva gradska čelnika – Novosela i Boškovića, izdvajaju preko 3 hiljade eura, plus još otprilike toliko na ime poreza i doprinosa.

Odličnu platu ima i glavna administratorka Opštine Jovanka Laličić koja svakog mjeseca dobije po 1.339 eura. Sekretarka za opštu upravu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević (DPS) prima 1.015 eura, sekretarka za finansije, budžet i ekonomski razvoj Rajka Jovićević (DPS) 1.066 eura, dok sekretarka za zaštitu životne sredine i urbanizam Tatjana Jelić (DPS) sa platom od 922 eura, najmanje zarađuje od aktuelnih tivatskih opštinskih funkcionera.

Direktor Direkcije za investicije i razvoj Peđa Obradović (DPS) ima platu od 1.005 eura, direktorka Direkcije za imovinu Rita Mitrović prima 959 eura mjesečno, dok savjetnik gradonačelnika za ekonomski razvoj i međunarodne odnose Petar Vujović (DPS) koji je ujedno i menadžer Opštine za energetsku efikasnost ima platu od 945 eura. Vujović prima i još po 100 eura mjesečno kao član Borda direktora „Vodacoma“ i 130 eura naknade kao odbornik u SO Tivat. Na sajtu Komisije za utvrđivanje konflikta interesa nema imovinskog kartona za 2015. menadžera Opštine Tivat Zorana Petranovića, tako da nema ni podatka o visini njegove mjesečne zarade.

Među čelnicima tivatskih preduzeća i ustanova, najveću platu ima direktor tivatskog „Vodovoda i kanalizacije“ Čedomir Lukić (SDP) koji prima 1.415 eura. Direktor Komunalnog Rade Popović (DPS) mjesečno u džep stavi 1.397 eura. Popović je ove godine svoju već impoznatnu imovinu u Kotoru, Budvi, Cetinju i Beranama, uvećao i stanom od 44 kvadrata u Podgorici.

Direktor JU „Sportska dvorana“ Vasilije Zeljak ima platu od 1.036 eura, a euro više mjesečno od njega zarađuje v.d. načelnik Službe zaštite i spašavanja Dragan Kordić (DPS). Direktor JU centar za kulturu Vojislav Kaluđerović (SDP) sa platom od 750 eura, najskromniji je među tivatskim funkcionerima i rukovodiocima, dok direktor lokalnog javnog servisa Radio Tivat koji se finansira gotovo isključivo iz opštinske kase, Dragan Popadić, mjesečno zarađuje 1.053 eura.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije