13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatski DPS „počistio“ i posljednje funkcionere SDP-a u lokalnoj vlasti

Tivat panorama - foto Željko Starčević
Tivat panorama – foto Željko Starčević

Bernarda Moškov (SDP) od danas nije na čelu Turističke oprganizacije Tivat (TOT) jer je podnijela ostavku na tu funkciju.

Moškov je već duže vrijeme pod pritiskom DPS da se skloni sa mjesta direktorice TOT-a koju je ona kao iskusni turistički kadar, vrlo uspješno vodila posljednjih šest godina. Prema našim saznanjima, na njeno mjesto DPS je dovedo svoju članicu Gabrijelu Glavočić, diplomiranog pomorskog inžinjera, magistrant na Ekonomskom fakultetu u Podgorici za menadžment biznisa. Posljednjih nekoliko godina radila je kao supervisor lidershift of FOH receptionist, komercijalista i personal assistant of MNE Yacht agency.

Nju je Izvršni odbor TOT-a, i formalno postavio za v.d. direktorku.

TO Tivat press
TO Tivat press

Moškov nam je potvrdila da je podnijela ostavku i najavila da će se prihvatiti funkcije odbornice u Skupštini Opštine Tivat. Njenim odlaskom sa mjesta direktorice TOT-a, SDP koji je do posljednjih lokalnih izbora 17.aprila, bila u dugogodišnjoj lokalnoj koaliciji sa DPS, praktično je ostala je bez posljednjeg funkcionerskog mjesta koje je ta partija kontrolisala. Iako je još uvijek na čelu tivatskog Centra za kulturu, nosilac liste SDP Vojislav Kaluđerović naime, prošle je sedmice podnio ostavku na članstvo i sve funkcije u SDP.

„Tačno je da sam napustio partiju. Zbog ukupnog stanja na političkoj sceni Crne Gore ne želim se više baviti politikom. Nastaviću da radim u kulturi i unapređenju kulture u opštini Tivat, što sa i činio posljednjih 12 godina.”- kazao je novinarima juče Kaluđerović.

Vojo Kaluđerović
Vojo Kaluđerović

Prema nezvaničnim saznanjima i on je poput Moškov, bio pod velikim pritiskom DPS da se povuče sa mjesta izvrnog direktora CZK ili da pređe u partiju koju vodi Milo Đukanović, što Kaluđerović nije prihvatio. Razlog njegovom podnošenju ostavke na funkcije i članstvo u SDP je u razočaranost relativno lošim učinkom koji je ta parija imala na posljednjim lokalnim izborima na kojima je on predvodio SDP-ovu listu, ali i nezadovoljstvo Kaluđerovića načinom na koji SDP u Tivtu u posljednje vrijeme vodi njen dugogodišnji predsjednik OO, Krsto Bošković.

Kadrovi SDP proteklih mjeseci, glasanjima DPS i njenih novih lokalnih koalicionih partnera SD i HGI, “počišćeni su” iz svih organa upravljanja lokalnim javnim preduzećima i ustanovama. Sa mjesta direktora “Vodovoda i kanalizacije” iz zdravstvenih razloga, povukao se kadar SDP Čedo Lukić koga je na toj fukciji zamijenio Alen Krivokapića (DPS). U Opštini Tivat novom sistematizacijom koja je donešena poslije izbora, ukinuto je mjesto menadžera Opštine koje je ranije pokrivao SDP-u bliski Zoran Petranović, ali je on ipak ostao da radi u lokalnoj upravi kao savjetnik za ekonomska pitanja u kabinetu gradonačelnice dr Snežane Matijević (DPS).

                                                                                             

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije