Tivatski aerodrom biće uskoro spojen na gradski kanalizacioni sistem

Novi toranja na aerodromu Tivat

Ponuda kompanije „Indel inženjering“ iz Podgorice vrijedna 26.885 eura sa PDV-om, proglašena je za najpovoljniju na tenderu koji je Opština Tivat raspisala za izvođenje radova na spajanju kanalizacionog sistema aerodroma Tivat sa gradskim kanalizacionim sistemom, odnosno primarnim kolektorom od Tivta do postojenja za prečišćavanje otpadnih voda na Klačini.

Rok za izvođenje radova koji pored ostaloga, podrazumijeva i izgradnju 114 metara dugog nedostajućeg dijela kanalizacionog cjevovoda koji će aerodromski kanalizacioni priključak spojiti sa glavnim kolektorom, je 40 dana od dana potpisivanja ugovora.

Inače, Aerodrom Tivat kroz koji godišnje prođe skoro milion ljudi, do sada je bio nepovezan sa gradskim kanalizacionim sistemom izgrađenim prije nekoliko godina, pa su sve otpadne vode iz tivatske vazdušne luke neprečišćene oticale u more ili u kanal obližnje rijeke Gradiošnica.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.