Tivatski aerodrom za deset mjeseci zabilježio rekordan promet

Skoro 950 hiljada putnika prošlo kroz vazdušnu luku

Danas na aerodromu Tivat
Danas na aerodromu Tivat

Za deset mjeseci ove godine preko aerodroma Tivat transferisano je ukupno 948.329 putnika, što je 10,39 odsto bolji rezultat nego u istom periodu lani. Aerodrom je već sada nadmašio svoj do sada, rekordni obim prometa od 910,5 hiljada putnika iz 2014.godine.

U periodu od 1.januara do 31. oktobra na pistu pored Tivatskog zaliva sletjelo je ukupno 5.633 aviona, što je 10,13% bolji rezulat nego u isto vrijeme 2015.

„U oktobru smo zabilježili promet od 49.042 putnika što je čak 22,8 odsto bolji rezultat nego u istom mjesecu lani. Tokom proteklog mjeseca prihvatili smo i opslužili 309 vazduhoplova, što je takoše povećanje u odnosu na lani kada smo u oktobru imali 295 aviona.“- kazao nam je direktor Aerodroma Tivat Jovan Mačić.

Iako je zaključno sa nedjeljom 6.oktobrom, promet na aerodromu Tivat prešao cifru od 952 hiljade putnika, u poslovodstvu te vazdušne luke smatraju da ipak do kraja godine, neće uspjeti da dostignu promet od milion putnika kome su se potajno nadali.  Razlog tome je činjenica da se nakon završetka turističke sezone, značajno smanjuje obim saobraćaja, pa je tako naprimjer, juče iz Tivta bilo svega pet letova Montenegro Airlinesa, Air Serbie, Aeroflota i Globus Airlinesa na redovnim linijama za Beograd i Moskvu.

Aerodrom Tivat - Foto: montenegroairports
Aerodrom Tivat – Foto: montenegroairports

„Mislim da ćemo se primaći toj „magičnoj cifri“ od milion, ali da će nam nedostajati par hiljada putnika da je nadmašimo. Razlog tome je činjenica da je proteklih mjeseci zbog loših meteo uslova više aviona umjesto u Tivat sletjelo u Podgorici ili Dubrovnik, pa će nam sada nedostajati upravo ti putnici da prvi put u istoriji aerodroma, u konačnom skoru „probijemo“ cifru od milion putnika. Ipak, ovo nam je bila veoma uspješna godina u kojoj smo već sada ostvarili rekordni rezultat.“ – istakao je direktor Mačić.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.