16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatska Srednja škola obilježila 95-tu godišnjicu

Vujačić govori na svečanosti
Vujačić govori na svečanosti

Svečanošću održanom u zgradui Centra za kulturu Tivat, Srednja mješovita škola “Mladost” obilježila je sinoć Dan te obrazovne ustanove i 95-tu godišnjicu srednješkolskog obrazovanja u Tivtu.

“Sa ponosom se sjećamo generacija koje su prošle kroz ovu ustanovu, stičući znanja i vještine koje su ih kvalifikovale za obavljanje raznih poslova i odavde izlazile spremne za život i rad. Veliki broj srednjoškolaca koji su završili našu školu, svojim profesionalizmom, praktičnim radom, vještinama i sposobnostima su uspjeli da se nametnu društvu, istaknu i zauzmu značajno mjest.“- kazala je direktorica SMŠ “Mladost”, profesorica Jovanka  Vujačić pozdravljajući brojne goste svečanosti, među kojima su bili i tivatska gradonačelnica dr Snežana Matijević i potpredsjednik Opštine, dr Siniša Kusovac.

“Mladi i obrazovani ljudi predstavljaju snagu ovog grada i ulivaju nadu da će se nastaviti put u zdraviju i bolju budućnost, gdje će znanja, vještine i sposobnosti biti prvi korak za napredak u karijeri svakog mladog čovjeka.”- istakla je Vujačić.

Gradonačelnica Matijević je naglasila da je “brojka od 95 godina tradicije postojanja ove obrazovne ustanove, velika i značajna”  i da SMŠ “Mladost” ima veliki značaj ne samo u Tivtu., već i čitavoj Boki.

“Škola je mjesto gdje sve počinje – znanje,drugarstvo, simpatije, suočavanje sa obavezama, a sve to čini da se škole sjećamo sa posebnim pijetetom i emocijama. Nema osobe koja se ovog perioda ne sjeća sa radošću. U srednjoj školi stasavaju generacije, spremajući se za život i upravo u ovome i leži sva odgovornost profesora i uprave da djecu i omladinu u osjetljivom dobu, od 15 do 19 godina, usmjeri na pravi put, učeći ih pravim vrijednostima.”- kazala je gradonačelnica Tivta.

O istorijatu SMŠ “Mladost”, uz fotografije i ilustracije na video bimu, govorile su učenice Maša Bogdanović, Jelena Đordđević, Teodora Rašović, Mia Kružić, Anja Popović i Mia Zeković.Članovi dramske sekcije izveli su pozorišnu predstavu „Balkanska carica“, po tekstu kralja Nikole I Petrovića. U glumačkoj ekipi bili su Mia Zeković, Bogdan Međedović, Arsenije Brajković, Mitar Bijelić, Luka Kiš, Milovan Peković, Luka Reković, Andrijana Karadžić, Petar Klakor, Aleksa Balević i Đorđe Čavor .Scenario za predstavu potpisao je Aktiv profesora crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, scenografiju je uradio akademski slikar Zoran Kruta i profesori Dejan Kažić i Milica Krivokapić, a kostime i šminku KUD Boka i Milica Krivokapić.

Svečanost je na žalost, obilježio i kraći incident, odnosno fizički sukob između dijela đaka u publici, ali se sve brzo završilo i program je nastavljen.

U foajeu zgrade Centra za kulturu direktorka Vujačić otvorila je izložbu “Poklon svom gradu” čiju postavku čine radovi učenika likovne sekcije tivatske srednje škole. U muzičkom dijelu programa nastupila je Tijana Stanišić na violini. Na svečanosti je učestvovao i hor osnovne i srednje škole sa dirigenticom, Ivanom Komnenović, a takođe je i promovisan i jubilarni, 10. broj školskog časopisa „Mladost“.

Izvor:S. L.

Najčitanije