11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatska gradonačelnica obišla školu – bezbjednost djece prioritet

OŠ "Drago Milović"Tivat
OŠ “Drago Milović”Tivat

Gradonačelnica Tivta prof.dr Snežana Matijević razgovarala je danas sa direktoricom OŠ „Drago Milović“ Ružicom Lazarević povodom incidenta koji se dogodio prije nekoliko dana, kada je ušavši u zgradu škole, pas napao devetogodišnju učenicu.

Sastanku su prisustvovali roditelji napadnute djevojčice. Na ovaj način predsjednica opštine je željela saznati više detalja o samom incidentu, kako bi se dogovorom na najbolji način ublažile posljedice i identifikovale akcije koje treba preduzeti da se slično ne ponovi. Poseban akcenat stavljen je na bezbjednost u školi, a zajednički zaključak jeste hitno uvođenje dodatnih mjera obezbjeđena.

OŠ „Drago Milović“, uz podršku Opštine Tivat, pokrenula je proces apliciranja za sredstva kod stranog donatora u iznosu do 50.000 eura, sa namjerom da ova sredstva budu usmjerena ka postavljanju zaštitne ograde oko školskih dvorišta u Donjoj Lastvi, Gradiošnici i u centru Tivta. U planu je i postavljanje video nadzora na sve tri pomenute škole, odnosno područne jedinice, kao i angažovanje lica koje će biti zaduženo za obezbjeđivanje objekta škole.

Direktorica škole posebno je istakla pravovremenu i profesionalnu reakciju nastavnika koji su bili na svojim mjestima i spriječili eskalaciju incidenta.

„Ja se nadam da se sličan incident neće ponoviti i iskreno saosjećam sa djevojčicom i njenim roditeljima. Opština Tivat će kao i do sada pružati svesrdnu podršku obrazovnim institucijama u Tivtu, u prvom redu osnovnoj školi, imajući u vidu njen veliki značaj. U saradnji sa upravom škole učinićemo sve što možemo da se nivo bezbjednosti u tivatskim školama podigne na što veći nivo i da nam djeca budu bezbjedna“, naglasila je predsjednica Matijević, uručivši djevojčici poklon u želji da je ohrabri i pruži podršku.

 

 

Najčitanije