16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatska Direkcija za investicije pokrenula par većih projekata

Donja Lastva
Donja Lastva

Izgradnja prve faze saobraćajnice u naselju Cacovo u Donjoj Lastvi jedna je od tehnički najizazovnijih građebvinskih zahvata koji se trenutno realiziju u Tivtu – ocijenio je direktor Direkcije za investicije i razvoj Opštine Tivat Peđa Obradović.

On je kazao da zbog konfigiracije i sastava terena na kojem se gradi nova ulica, radovi vrijedni oko 200 hiljada eura, idu nešto sporije od planiranog.

„Posao napreduje, malo preko planiranog roka, ali će vrlo brzo to biti završeno. U toku je priprema tendera za izbor izvođača radova na drugoj fazi izgradnje te saobraćajnice takođe vrijednosti 200 hiljada eura, pa očekujem da vrlo brzo krenemo i sa tom fazom radova.“- istakao je Obradović. Inače, nova ulica u Cacovu treba da riješi problem nepostojećeg kolskog prilaza za desetak kuća u tom dijelu Donje Lastve i „otvori put“ za gradnju objekata na još nekoliko tamošnjih, sada neiskorištenih urbanističkih parcela.

Obradović je kazao da je odabran izvođač radova na izgradnji primarnog kanalizacionog kolektora za Donju Lastvu, vrijednog 250 hiljada eura, te da će on naredne sedmice biti uveden u  posao. Kolektor se gradi na potezu od Opatova do Seljanova, i to je prvi dio priojekta izgradnje sada nepostojećeg kanalizacionog sistema u Donjoj Lastvi, a koji će ukupno koštati preko miliona eura.

Potpisan je i 1,1 milion eura vrijedan ugovor sa nikšićkom firmom „Erlang“ koja će izvoditi radove na izgradnji prve faze lungo mare pješačke staze i uređenja obale na Belanima, a koji zajedno realizuju Opština Tivat i JP „Morsko dobro“. Po ugovoru sa izvođačem, rok za završetak posla na prvoj fazi projekta je 180 dana, a radovi su trebali da počnu još krajem januara. Obradović je objasnio da se to nije desilo jer se trenutno radi na manjoj izmjeni projekta za krajni dio trase šetališta prema rtu Župa jer je u međuvremenu, od 2014. kada je projekat završen do danas,  erozija mora na tom dijelu  izmijenila obalnu liniju.

Belani bazen

„Očekujem da će to brzo biti završeno, te da će radovi, ako ne bude većih poroblema, početi tokom naredne sedmice“- istakao je Obradović.

Inače projekat za Belane  koji je izradilo JP “Morsko dobro”, predviđa da se na parceli ukupne površine 7.576 kvadrata, izgradi pješačko – kolska staza u dužini od skoro  400 metara, napravi plažni objekat sa platoom, sanira postojeća ponta i sagrade dvije nove staze do budućeg velikog mandraća -otvorenog bazena koji bi se, sa pripadajućim objektima, trebao graditi kasnije, u drugoj fazi. Kupalište na Belanama inače, biće u potpunosti priolagođeno i potrebama osoba sa invaliditetom.

U mešuvremenu, preduzeće “Bombeton” sa Cetinja, počelo je sa radovima na izgradnji objekta Doma kulture u Gošićima za koji će Opština Tivat uzdvojiti oko 148 hiljada eura.

Izvor:S. L.

Najčitanije