Tivatska akcija proziva Radio Tivat zbog načina izvještavanja …

Tivatska akcija

Tivatska Akcija žestoko je danas ktritikovala izvještavanje lokalnog javnog servisa Radio Tivat u vezi afere sa namjerom rukovodstva Opštine da Porto Montenegru oprosti 5,6 miliona eura neplaćenih dugova za komunalije.

“U danima kad Tivat potresa afera nezakonitog preuzimanja obaveza Vlade CG od strane Opštine Tivat, i oprosta  Portu Montenegro opštinskih prihoda od komunalija u iznosu 5,6 miliona eura, Radio Tivat na svom sajtu objavljuje članak  preuzet sa portala CdM  zvučnog naslova “Porto Montenegro vodeći nautički centar na Jadranu”, u kome se piše o tome kako se premijer Duško Marković na ekonomskom skupu u Davosu susreo s predsjednikom grupacije koja je  vlasnik Porta Montenegro.

Preuzima se, dakle, ova hvalisavo optimistična informacija, a ne preuzima se, recimo, autorski tekst Siniše Lukovića u “Vijestima”, u kome detaljno i meritorno govori o svim aspektima afere zbog koje će budžet Tivta ostati bez 5,6 miliona eura, kao da nije bitno što će grad ostati bez tolikih miliona, već je bitno  da imamo “vodeći nautički centar na Jadranu”.

Istog dana, 26. januara, u razmaku od desetak minuta, ista novinarka koja je prenijela članak iz CdM-a, gđa Zora Krstović, objavljuje i članak zavodljivog naslova “Opštini 3,5 miliona iz EU fondova”. Taman kad smo pomislili da je u pitanju neki novi, neočekivani prihod, koji će nam nadomjestiti ovih otetih 5,6 miliona – u članku saznajemo da je to suma koju je tim g. Petra Vujovića za osam godina dobio na osnovu IPA projekata.

U vezi s gore navedenim “Tivatska akcija” postavlja g. Popadiću, direktoru Radija Tivat, sljedeća pitanja:

1) Kako Vam izgleda činjenica – u kontekstu situacije kad opštinska vlast protivzakonito oprašta Portu Montenegro 5,6 miliona eura – da se na sajtu lokalnog javnog servisa objavljuju članci  ovako formulisanih naslova, a članci koji detaljno analiziraju aferu se ne objavljuju?

2) Da li Vam je palo na pamet, g. Popadiću,  (kad već nije gđi Krstović) da predsjednicu Opštine Snežanu Matijević i bivšeg predsjednika Opštine Ivana Novosela pitate zašto za protekle dvije godine nisu Portu Montenegro naplatili ni jednu od davno dospjelih rata naknade za komunalije po osnovu ranije potpisanih ugovora za dvije nove zgrade?

3) Da li Vam je palo na pamet, g. Popadiću,  (kad već nije gđi Krstović) da predsjednicu Opštine Snežanu Matijević i bivšeg predsjednika Opštine Ivana Novosela pitate i da li znaju koje su sve zakone prekršili i koja su sve krivična djela počinili jer nisu naplatili opštinska potraživanja iz tih ugovora, niti preduzeli sredstva prinudne naplate?

Nadamo se, g. Popadiću,  da ne mislite da su informacije i članci o komunalnim problemima vrhunac nezavisnog novinarstva u jednom javnom servisu. Niti da je misija javnog servisa da prećutkuje najkrupnije afere i najštetnije poslove lokalne uprave, i da programiranim člancima  skreće pažnju sa istih.

U svakom slučaju, “Tivatska akcija” u narednom periodu očekuje od Vas mnogo profesionalnije držanje i mnogo više hrabrosti kad su u pitanju krucijalne teme vezane za naš grad. Budite pravi direktor lokalnog javnog servisa, a ne prikriveni vojnik i skriveni adut Opštinskog odbora DPS-a Tivat”, navodi se u saopštenju TA koje potpisuje Miomir Abović.

2 Komentari

  1. A dok se oprastaju silni milioni siromasnim vlasnicima porta dom zdravlja moli narod da im se skupe pare za novi aparat. Draga gdjo Matijevic od ovih 5.6 mil eura ste mogli izgradit bolnicu…ali nema veze mi smo siromasan ali posten narod,pomocemo mi domu zdravlja a vi pomozite portu. Hvala.

  2. Priča o tovaru…Tovar je domaća korisna životinja ,nažalost nestala iz našijeh krajeva,mada je ostavila poseban utjecaj na pučanstvo i pučanstvenu sociologiju…e tako da bi miritala priča o tovarima te ih jašu zajapureni i nedorasli mjestu kompartijci…a tovari,jadni bjedni…blentavi,mirni i čekaju mrkvu da im dau da bi bili mirni i jopet potegli teret uzbrdo…oćeli tovari u april opet uzbrdo?!…oće li rabota(glasovat) kako im priopći šotokuci komartijac?!…Pa daig zaposli u parking servis…oliti u kondut autobuske …ma može koja lijepa šjora i u inspekcion…može,može…Jadni bidni tovari naši,jopet reagiraju na mrkvicvu…slatka im…ne mote me sad destregat esam vam ovo ispričao…adio te

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.