Tivatska akcija: Brutalno i sistematsko razaranje Tivta, a sve zbog totalitarne poslušnosti…

Tivatska akcija

U smiraju  turističke sezone – a nadamo se, i u smiraju sezone vrućina i požara – „Tivatska akcija“ želi podsjetiti građane Tivta i na „požar“ u opštinskom budžetu koji lokalna tivatska vlast nesmanjenom žestinom raspiruje i u proteklih nekoliko mjeseci, kao i na druge krajnje destruktivne poteze koji  sada već jasno govore o brutalnom i sistematskom razaranju Tivta, a sve zbog totalitarne poslušnosti lokalne vlasti i plaćanja preskupo kupljenih glasova:

 • Nastavak bjesomučnog uhljebljivanja DPS „kadrova“ u OpštiniTivat na izmišljenim i nepotrebnim „radnim“ mjestima. Gotovo svakodnevno se u Opštini pojavljuju novi zaposleni, na sve nevjerovatnijim pozicijama. Tako je Opština prije izvjesnog vremena dobila i baštovanku za potrebe zalivanja cvijeća u gradskoj kući! Vjerovatno treba očekivati da uskoro zaposle i opštinskog kustosa s obzirom da u zgradi Opštine ima i desetak umjetničkih slika.

Stalno se rade nove sistematizacije i predviđaju nova radna mjesta, raspisuju oglasi i konkursi, mnogi se protivzakonito sprovode, a maksimalno  se zloupotrebljava mogućnost zapošljavanja na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima.

 • Počelo je i zbrinjavanje nesposobnih i dubioznih DPS-ovih kadrovika iz susjednih opština, pa su počele pristizati i „zvijezde“ iz Kuljačinog i Rađenovićevog tima.Resistematizacija radnih mjesta se naprasno desila i u DOO Komunalno, u okviru koje se predviđa povećanje broja zaposlenih sa dosadašnjih oko 100 na 166!
 • Povećanje cijena vezova u marini Kalimanj. A pritom neće biti nikakvog povećanja nivoa usluge u lučici, niti veće sigurnosti za plovila i pokretnu imovinu na njima.
 • Haos s rješenjima o porezu na nepokretnosti, gdje su brojnim Tivćanima obračunavali dio jednog stambenog objekta kao potpuno drugi objekat, i time drastično uvećavali iznos poreza – po sistemu „ako prođe, prođe“.
 • Protivzakonito obračunavanje plata u Opštini.
 • Trovanje građana Tivta i turista kancerogenim dimom od zapaljenih automobilskih guma sa Lovanje. Gume na Lovanji, doduše, nisu palili zaposleni u OpštiniTivat, ali jesu oni koje su na prošlim izborima pojedini odbornici DPS-a svojim automobilima dovozili i odvozili sa biračkih mjesta, i kojima zato brojni inspekcijski organi jednostavno  ne smiju ništa.
 • Pokušaj beskrupulozne otimačine gotovo 50 hektara opštinskog zemljišta u obuhvatu Aerodroma Tivat (za koje je direktor Uprave za nekretnine prije nekoliko dana u prilogu na RTCG najavio da će uskoro biti uknjiženi kao vlasništvo države Crne Gore), a u čemu je opštinska vlast aktivni saučesnik.
 • Nastavak aktivnog saučestvovanja u namjeri Vlade da se privatizuje Aerodrom Tivat, što su najsramnije demostrirali na prošloj sjednici SO Tivat, kada su u izvedbi Ivana Novosela i odbornika DPS-a zgazili Poslovnik SO Tivat i Ustav CG samo da bi zaustavili raspravu o Aerodromu.

A dokle su tivatski DPS-ovci spremni da idu u svom poslušništvu da bi se dodvorili svojim „koordinatorima“ i predsjedniku Vlade  – saznaćete, poštovani građani Tivta,  u emisiji na Radiju Tivat narednog utorka u 10 sat prije podne. Ukoliko, naravno, iko iz tivatskog DPS-a bude imao smjelosti da dođe na debatu, kaže se u saopštenju Tivatske akcije.

Opština Tivat

“Nažalost, ovo je samo dio haosa i rasula koje svakodnevno produkujeaktuelna lokalna uprava. Toga je svjesna i većina funkcionera i službenika, ali umjesto da jednom odbiju  – i interno i javno – da budu saučesnici u evidentoj propasti ovoga grada, oni nastavljaju da idu linijom manjeg otpora, i samo gledaju svoje najuže lične interese.

Možemo reći da gotovo svi građani osjećaju da ovo što se događa u Tivtuprevazilazi najgora očekivanja, i da se ne radi samo o lošem upravljanju  i partijskim zloupotrebama na kakve smo navikli u proteklih 28 godina, već da više liči na potpuno sumanuće, kao pred neku kataklizmu.

Ako je ko u protekle četiri godine argumentovano i jasno govorio što se dešava i što će biti u Tivtu – to je bila „Tivatska akcija“. 4 500 Tivćana nije, međutim, htjelo da misli o opštem dobru, nego samo o svojoj maloj ličnoj koristi. Posljedice takvog izbora upravo gledamo. Ovaj grad i ovo društvo više nemaju vremena. Poštovani sugrađani, birajte- hoćete  li i dalje pričati sebi u bradu i ispod glasa „da  ko ne čuje“, ili ćemo svi zajedno spašavati ovaj brod dok još ima što da se spasi”- poručuju iz Tivatske akcije.

2 Komentari

 1. Neko ko je, uprkos totalnom rasulu u političkim, ekonomskim, društvenim, zakonskim i svim drugim sferama – veoma srećan, ne glasa ni za koga ali mu baš smetaju napadi opozicije (iskompleksirane, naravno, čim su , jel’te, ti napadi vrlo argumentovani i dokumentovani), i to, gle čuda, baš na Matijevićku i Kusovca … Da da, ne daješ glas nikom od NJIH jer si ti neko drugi, tj. dps i sd.

 2. Neshvatljivo da, ovakva “brutalna” i nesporna dijagnoza, direktno i otvoreno saopstena pacijentu (citaj gradjanima Tivta) od strane “Tivatske akcije”, nije izazvala nikakav komentar od strane onih kojima je konstatovana. Evo proslo je vise od 8 sati, a niko ni da “bekne”, osim izvesnog Eugenija ciji komentar nije moguce otvoriti.

  Cak ni visok nivo totalitarne poslusnosti i vekovni podanicki mentalitet raznim okupatorima, nisu vise opravdanje za cutanje o svemu, na, od strane “Tivatske akcije” iznetog i ne iznetog. Ovaj nivo devastacije i razaranja svega, ali bas bukvalno svega, vec je poprimio kataklizmicne, da ne kazem biblijske proporcije.

  Puno toga bih mogao da dodam onome sto je navela Tivatska akcija, ali autor ovog komentara je ipak samo turista koji placa turisticku taksu tivatskoj opstini, te po tom osnovu daje sebi za pravo da bar simbolicno podrzi delovanje “tivatskih akcijasa”.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.