Tivat – na Župi posjekli stabla čempresa i eukaliptusa: Planirana sječa?

Župa – sječa

U kompleksu parka na rtu Župa nepoznati počinilac posjekao je nekoliko stabala čempresa i eukaliptusa, a zabrinuti građani su to javili medijima.

Oboreno je ukupno desetak stabala, a na sjevernoj strani kompleksa je probijena i metalna ograda, kako bi se posječeno drveće izvuklo i odnijelo iz parka.

Dragan Bućin, zamjenik generalnog direktora HTP „Mimoza“ u čijem je većinskom vlasništvu zemljipni kompleks na Župi, novinarima je međutim, kazao da je riječ o dogovorenim aktivnostima.

“U pitanju su isključivo suva stabla. Dogovorili smo sa jednim vajarom da ih ukloni i iskoristi za svoje potrebe, da se mi ne bi tim bavili. U parku je pored ovih osušenih, palo još nekoliko stabala više stabala pa je i njih takođe potrebno ukloniti”, objasno je Bučin.

On je istakao da je riječ o komercijalnom aranžmanu i da „Mimoza“ nije nikome prodavala drvenu građu, odnosno oblovinu sa Župe.

IzvorS.L
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.