8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat – Zadovoljni sezonom

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Za osam mjeseci ove godine u Tivtu je u svim vidovima smještaja prema zvaničnoj statistici, boravilo 36.192 turista što je na nivou prošle godine. Ostvareno je ukupno 357.634 noćenja,čak 11 odsto više nego u istom periodu lani. Ovi su podaci saopšteni juče na konferenciji za novinare Turističke organizacije Tivat na kojoj su sumirani do sada postignuti efekti ove turističke godine, ali i prezentirani rezultati ovogodišnje ankete turista.

Nešto preko 1.800 anketiranih domaćih i stranih gostiju, ove su godine turističkoj ponudi najmanje bokeljske opštine dali ukup    nu prosječnu ocejnu 3,92. Iako je „jaka četvorka“ po mišljenju lokalnih turističkih poslenika i gradonačelnika Ivana Novosela, veoma dobra ocjena, ona je ipak osjetno niža od prošlogodišnje i rekordne do sada ocjene od 4,25.

„Ja uvijek dozvoljama neku toleranciju prilikom anketiranja, a ove smo godine imali i zaista reprezentativan uzorak od preko 1,8 hiljada anketiranih, pa smo zadovoljni dobijenom ocjenom koja je vrlo dobra i potvrđuje da su turisti zadovoljni onim što dobijaju u Tivtu i da će nam se vraćati u narednom periodu.“- prokomentarisao je Novosel.

Na nešto lošije utiske turista ove su godine uticali nezavršeni radovi na uređenju i rekonstrukciji gradske rive i šetalište Pina kao i neuobičajeno loši vremenski uslovi, iako je ukupna turističko-ugostiteljsko-zabavna ponuda Tivta bila bolja i raznovrsnija nego ikada do sada. Brojne lokalne fešte, gastro-večeri, bogato kulturno ljeto, nova i zanimljiva vanspansionska ponuda te novi smještajni kapaciteti visokog ranga, obilježili su tivatsku turističku 2014, a lokalni turistički poslenici saglasni su da je taj grad na dobrom putu da se razvije u destinaciju za elitni i visokoplatežni turizam koja će postizati bolje finasijske rezultate i sa manjim brojem posjetilaca dubljeg džepa.Press TOT

Direktorica TO Tivat Bernadrda Moškov naglasila je da finansijski i pokazatelji Poreske uprave sugerišu da je ova godina bila finansijski uspješnija za tivatske turističke radnike. Rekla je da je od početka godine do 15.oktobra naplaćeno 174.062 eura boravišne takse, što je 9 odsto više nego u uporednom periodu lani, dok je istovremeno naplaćeno 46.126 eura članskog doprinosa Turističkoj organizaciji, što je čak 18 odsto više nego lani.

„Posebno nas raduje što smo u anketi turista vidjeli da nam se gosti vraćaju jer su zadovoljni onim što dobijaju u Tivtu, novi nam posjetioci dolaze po preporuci starih, a rastući pozitivan imidž Tivta mnoge nove turiste opredjeljuje da dođu i provedu odmor u našem gradu. Posječno vrijeme zadržavanja gosta u Tivtu značajno se povećalo i sada iznosi skoro 10 dana.“- naglasila je Moškov dodajući da su se od ukupno 4.644 primjedbi koje su posjetioci Crne Gore ljetos uputili na telefon za žalbe 1300 nacionalne TO, samo 43 primjedbe odnosile na Tivat.

Najčitanije