10 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Vježba evakuacija osnovaca u slučaju zemljotresa

Sa vježbe u školi
Sa vježbe u školi

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore i Služba zaštite i spašavanja Opštine Tivat u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Krtoli“ iz Radovića i upravom Osnovne škole „Drago Milović“, priredili su danas vježbu evakuacije te najveće tivatske obrazovne ustanove.

Riječ je o jednoj od aktivnosti u predviđenih Planom zaštite i spašavanja od zemljotresa koji je uradio Direktorat za vanredne situacije. Predstavnici tog državnog organa predvođeni Ljubanom Tmušićem, danas su učenicima i profesotrima tivatske škole održali predavanje o pravilnim postupcima u slučaju zemljotresa i najefikasnijem I najbržem načinu evakuacije iz zgrade te ustanove.

Kordic na vjezbi u školi
Kordic na vjezbi u školi

“Djeca su bila dosta disciplinovana, a nastavnici su postupili u skladu sa onim što im je predočeno na prethodnoj obuci, tako da smo na kraju svi zajedno kao kolektiv pohvaljeni od strane predstavnika Direktorata za vanredne situacije.”- kazala je direktorica OŠ “Drago Milović” Ružica Lazarević, dodajući da su predstavnici MUP-a i Službe zaštite upravi škole predali i dosta materijala i dokumentaciije vezane za plan sigurnosti te prosvjetne ustanove koju pohađa blizu 1.000 učenika.

Sa vježbe u školi
Sa vježbe u školi

Načelnik Službe zaštite ispašavanja Opštine Tivat Drago Kordić istakao je da Direktorat slične aktivnolsti planski sprovodi u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori, sa naglaskom na one na primorju koje je u većoj zoni rizika kada su u pitanju potresi.

Djeca oduševljena vatrogascima
Djeca oduševljena vatrogascima

Pripdnici tivatske Službe zaštite i njihove kolege iz DVD “Krtoli” priredili su i mini-tehnički zbor i učenike upoznali sa nekim od najmodernijijih spasilačkih i vatrogasnih vozila i opreme, što je za djecu bila posebna atrakcija.

Najčitanije