13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat više sati bez struje, interneta, prekopavanje Jadranske magistrale se nastavlja…

Kopanje kanala

Tivat je danas više sati bio bez struje jer su radnici kompanije Tošković koji izvode radove na postavljanju kanalizacije, prekinuli glavni napojni kabl kod Kave – prodavnice Castelana.

Na istom mjestu, izvođač je prekinuo vod za napajanje grada strujom i 30. septembra.

Radnici Crnogorskog elektordistributivnog sistema (CEDIS-a), pored prespajanja kabla suočili su se i kvarom na trafostanici u Gradiošnici. Kvar na trafostanici bio je posljedica prekidanja voda, a CEDIS je insistirao da se on sanira prije puštanja struje preko rezervnog voda.

Osim ovog kvara pojedini djelovi Tivta, Seljanovo, Donja Lastva nemaju ni internet, korisnici  usluga Telekoma, zbog kvara u centrali koji je uzrokovan nestankom električne energije.

Da podsjetimo, prekopavanje Jadranske magistrale kod naselja Kava u Tivtu počelo je još krajem septembra i svakodnevno prouzrokuje otežano odvijanje saobraćaja. Radovi se odvijaju u cilju povezivanja infrastrukture i kompletiranja radova na izgradnji pristupne saobraćajnice sa novim naseljem.

Pekopavanje Jadranske magistrale koje traje danima

Do danas magistrala nije vraćena u prvobitno stanje, otvorile su se nove rupe na putu koje ugoržavaju bezbjednost i otežavaju protok saobraćaja. Na putu  nema ni adekvatne sobraćajne signalizacije. Ugroženi su svi učesnici u saobraćaju… Nadležni organi se ne oglašavaju.

Izvor:M.M

Najčitanije