20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – vatrogasna seli na Seljanovo

Barbić sa novim terencem tivatskih vatrogasaca
Barbić sa novim terencem tivatskih vatrogasaca

Služba zaštite i spašavanja (SZS) Opštine Tivat dobila je danas novo terensko vozilo „dacia duster“ koje joj je ustupila Opština Tivat. Novi terenac biće preuređen i opremljen kao komandno vozilo, a prema riječima načelnika Sluđžbe zaštite Zorana Barbića, Opština je tivatskim vatrogascima već obezbjedila i dodatnu tranšu nove potrošne opreme, vatrogasnog pjenila i nabavila nove radne uniforme.

Uskoro će SZS biti pojačana i angažovanjem jednog broja sezonskih radnika, a prema riječima Barbića, do kraja mjeseca Vatrogasna jedinica će biti preseljena iz centra grada na Seljanovo.

„Postignut je dogovor između Opštine Tivat i HTP „Primorje“ po kojem ćemo mi „Primorju“ ustupiti na korišćenje dvorište objekta SZS kao i parking pozicije vatrogasnih vozila u ulici Pakovo. Na tom prostoru „Primorje“ će urediti parking za potrebe svog obližnjeg hotela „Palma“ koji se rekonstruiše i mora imati sopstveni parking da bi dobio kategoriju 4 zvjezdice. Zauzvrat, „Primorje“ će nama ustupiti na korišćenje dio prostorija svog hotela „Tivat“ na Seljanovu, kao i adekvatan parking prostor za vatrogasna vozila na platou ispred tog objekta.“- objasnio je Barbić dodajući da će na taj način Vatrogasna jedinica dobiti mnogo bolje uslove za rad i pravovremeni izlazak na intervenciju, nego što to sada ima u uskoj i zakrčenoj jednosmjernoj ulici na Pakovu.

„Izmještanjem na Seljanovo, dobijamo na brzini i efikasnosti intervencije jer je to mnogo bolja pozicija sa aspekta pokrivanja najgušće nastanjenog dijela grada i područja gdje su veliki rizici nastajanja šumskih požara.“- istakao je Barbić dodajući da će prilagođavanje dijela prostorija restorana hotela „Tivat“ za potrebe smještaja vatrogasaca, biti završeno do kraja mjeseca. Vatrogasna jedinica na Seljanovu će ostati dok „Primorje“ ne započne rekonstrukciji hotela „Tivat“ koji se već godinama ne koristi za njegovu osnovnu turističku namjenu, odnosno dok Opština Tivat ne sagradi novi Vatrogasni dom.  Gradnja tog objekta inače, planirana je na lokaciji u Gradioošnici koja je veoma daleko od centra grada i najgušće naseljenih djelova Tivta i koju stručnjaci zaštite od požara smatraju apsolutno neodgovarajućom za smještaj interventne Vatrogasne jedinice.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije