Tivat – požar pod kontrolom

Veliki požar iznad Tivta, vatra zaprijetila i kućama, situacija pod kontrolom, sumnja se u podmetanje požara

Požar iznad Tivta foto Natalija Radnjić
Požar iznad Tivta foto Natalija Radnjić

Na području Brština, na obroncima Vrmca iznad naselja Kava u Tivtu, danas nešto prije 17 sati, izbio je šumski požar većih razmjera. Nošena vjetrom, vatra se brzo razbuktala i došla na domak kuća u Kavi koje su vatrogasci uspjeli odbraniti. Požar se trenutno širi na visočiji teren brda Vrmac i istočno prema naselju Dumidran.

Na terenu su sve raspoložive snage Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat, a u pomoć su im pritekle i kolege iz kotorske Službe zaštite i spašavanja, te pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društvca „Krtoli“ iz Radovića. Gasiocima pomažu i mještani, kao i nekoliko tivatskih firmi koje im je ustupilo cisterne za transport vode.

Požar iznad Tivta foto Natalija Radnjić
Požar iznad Tivta foto Natalija Radnjić

Budući da je najavljeno da će tokom noći vjetar promijeniti pravac i da će početi da duva bura, vatrogasci su se pripremili da spriječe širenje vatre prema Dumidranu i odbrane kuće u tom tivatskom naselju.

U gašenje požara oko 21 sat uljučila se i jedan ekipa pripadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi. Gasioci požar gase iz više pravaca, od Kave, Vrijesa i Dumidrana, braneći kuće u tim naseljima. Na višem području u blizini crkve Svete Agate u Mrčevcu, vatru u borovoj šumi i maslinjacima, gase pripadnici Službi zaštite Tivta i Kotora. Vatrogasna vozila stigla su do kraja puta a onda su sa njih razvijene tzv. pruge sa vatrogasnim crijevima.

U gašenju požara pomažu i mještani, a na terenu je i tivatski gradonačelnik Ivan Novosel. Kuće trenutno nisu direkrno ugrožene, ali se strijepi da bi tokom noći situaciju mogla usložiti bura koja se očekuje.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.