Tivat – uručivanje sertifikata roniocima i američke donacije Mornarici VCG

Uz sertifikate roniocima, uručivanje američke donacije Mornarici VCG

Photo: Dragan Gačević
Photo: Dragan Gačević

U muzeju Zbirka pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Margaret Uehara, u petak 9. oktobra, u 10.30 u uručiće sertifikate polaznicima vježbe za ronioce „Humanitarian Mine Action“, koju je pohađalo šest pripadnika Mornarice Vojske Crne Gore i tri pripadnika Mornarice Oružanih snaga SAD-a.

Obuka je realizovana u saradnji sa Evropskom komandom Američkih oružanih snaga (US EUCOM).

Na ceremoniji dodjele sertifikata načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, admiral Dragan Samardžić uručiće zahvalnice instruktorima iz SAD,  dok će se prisutnima obratiti kapetan korvete Branislav Gloginja i Marko Veneris iz US EUCOM-a.

Ambasadorka Uehara uručiće i donaciju Vlade SAD-a Mornarici Vojske Crne Gore, opremu koja služi za detekciju podvodnih eksplozivnih ostataka, u vrijednosti od 280 hiljada dolara, koja će doprinijeti unapređenju efikasnosti rada protivminskih ronilaca. Oprema će sutra biti izložena na platou ispred Zbirke pomorskog nasljeđa.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.