17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Ulaganja će biti u svakom naselju

Zgrada Opstine Tivat
Zgrada Opstine Tivat

Opština Tivat u budžetu za ovu godinu koji iznosi ukupno 14,8 miliona eura, za kapitalna ulaganja izdvojiće preko 8 miliona eura. Prema investicionom planu koji su prihvatili odbornici u lokalnom parlamentu, predviđeno je 50-tak pojedinačnih projekata u svim tivatskim mjesnim zajednicama.

Najveće pojedinačno ulaganje u iznosu od 3,98 miliona eura je nastavak izgradnje nove kanalizacione i vodovodne mreže grada, dok će se za četiri projekta čija je realizacija prenešena iz prethodne godine, među kojima je najnačajnija izgradnja novog Vatrogasnog doma, utrošiti ukupno 427 hiljada eura.

Za „ostale kapitalne izdatke za lokalnu infrastrukturu“ predviđeno je 1,045 miliona eura, a među 20-tak projekata sa te stavke, finansijski najzahtjevnije su prva faza izgradnje otvorenog bazena na Belanima što je koštati 400 hiljada eura i izgradnja nove ulice u naselju Cacovo vrijedna 200 hiljada eura.

Za „izdatke za građevinske objekte“ opredijeljeno je 521 hiljada eura, a najviše novca – 300 hiljada eura, utrošiće se kao učešće Opštine Tivat u izgradnji novih stambenih zgrada na lokaciji Švedske barake na Seljanovu, u partnerstvu sa Crnogorskim fondom za solidarnu stambenu izgradnju, dok će 100 hiljada eura biti usmjereno na nastavak rekonstrukcije i opremanja multifunkcionalnog objekta kulture DTV „Partizan“.

Opština će ove godine utrošiti 45 hiljada eura za nabavku opreme za Službu zaštite i spašavanja, Komunalnom preduzeću kupiće novi kamion mini-smećaru pogodan za uske ulice u visočijim gradskim zonama, za investiciono održavanje javne infrastrukture izvodjeno je skoro 38 hiljada eura, a po prvi put Opština Tivat dobiće i izvještaj o stanju morskog biodiverziteta u akvatorijumu Tivatskog zaliva što će lokalnu upravu koštati 10 hiljada eura. Za niz od dvadesetak manjih prijekata i ulaganja na cijelom području opštine Tivat koji se vode pod stavkom „ostali kapitalni izdaci“, iz gradske kase biće izdvojeno još skoro 450 hiljada eura.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije