17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – svečano otvoren hotel pet zvjezdica „La Roche“

La Roche
La Roche

Nakon velikog hotela „Regent Porto Montenegro“ koji je otvoren prije dvije godine, Tivat od sinoć ima i drugi luksuni hotel ranga pet zvjezdica – na Šetalištu „Iva Vizina“ u centru grada svečano je otvoren mali hotel „La Roche“ koji je izgradila tivatska kompanija „Olive Investments“.

Vrpcu na novom hotelu koji je svojom interesantnom arhitektonskom formom i fasadom od bijelog bračkog kamena, već postao prepoznatljivi novi lendmark Tivta, presjekli su suvlasnici, Blagoje Peković i Oleg Khuklij.

„Sigurni smo da „La Roche“  što je francuska riječ za stijenu, predstavlja stijenu u pravom smislu te riječi, stijenu koja je dodatan kamen temeljac za stvaranje novog imidža grada Tivta, Boke i cijele Crne Gore. Verujem da ćete uživati u našoj maloj oazi luksuza i da ćete se “La Roche” uvijek rado vraćati.”- kazao je ruski investotor Khuklij dodajući da im je želja bila da naprave objekat  koji će doprinijeti pozicioniranju Crne Gore kao turističke destinacije i „zemlje koja privlači goste iz svih krajeva svijeta, a koji žele vrhunsku uslugu, servis na najvišem nivou i estetske standarde koji pariraju najboljim hotelima svijeta.”

Čestitajući invetsitorima na izgradnji  i otvaranju još jendog luksuznog novog dodatka tuističkoj ponudi Boke Kotorke, Marko Petričević, direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom u Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT), kazao je da su mali luksuzni hoteli poput “La Roche-a”, u Strategiji razvoja turizma Crne Gore do 2020. prepoznati kao najbolja šansa za razvoj hotelijerstva u Boki.

Sa otvaranja hotela La Roche
Sa otvaranja hotela La Roche – foto Radio Tivat

“Zbog specifične geografije ovakav razvoj hotelijerstva najmanje invanzivno djeluje na prostor i na najbolji mogući način može istaći identitet arhitekture ovog kraja. Ukupno je u Crnoj Gori u 2015. godini radio 151 mali hotel, od čega su njih  43, odnosno 28%  radila u Boki Kotorskoj, što znači da je ovo prirodna niša za razvoj malog hotelijerstva. Mali hotel treba da bude brendiran, autentičan, tematizovan i ciljnoj lifestyle klijenteli prilagođen oblik ponude, koji posebno ističe svoju ekološku orijentaciju i izvrsnost usluživanja.”- naglasio je Petričević dodajući da MORT priprema poseban program, “koji će nizom urbanističkih, fiskalnih, kreditnih i marketinških mjera napraviti podsticajni institucijalni okvir, kojim će se pospješiti gradnja, te podići poslovna energija u oblasti malog hotelijerstva u Boki, na našem primorju i u Crnoj Gori uopšte.”

Inače, mali butik hotel “La Roche” kategorije 5 zvjezdica ima 9 apartmana, odnosno 12 soba i površinu od preko 1.320 kvadrata, na  četiri nivoa – podrum, prizemlje i dva sprata. Sama zgrada hotela dizajnirana je u retro-stilu, a fasada je obložena upečatljivim bijelim bračkim kamenom koji cijelom hotelu daje izgled stijene, pa je zbog toga ovaj objekat i dobio takvo ime.

La Roche
La Roche

Hotel raspolaže i sopstvenom luksuzno opremljenom plažom koju je „La Roche“ dobio na dijelu nekadašnje javne gradske plaže Tivta, shodno izmjenama Plana privremenih objekata u zoni morskog dobra, a koje je donio MORT.

Tereza Kesovija
Tereza Kesovija – foto FB

Svečanost otvaranja „La Roche-a“ upotpunio je nastup čuvene hrvatske pjevačice Tereze Kesovije i gosta iznenađenja – Sergeja Ćetkovića.

U TIVTU SKORO 3,5 HILJADA TURISTA

Prema podacima lokalne Turističlke organizacije, u svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno se odmara 3.455 turista, što je 11 odsto više nego u isto vrijeme prošle godine.

U hotelima boravi 612 posjetilaca, 2.775 turista koriste usluge izdavalaca privatnoh smještaja, dok u odmaralištima i kampovima borave 54, odnosno 14 gostiju.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije