8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – smanjili komunalne takse ugostiteljima

Tivat,riva,Pine,pogled na Porto Montenegro
Tivat – foto Boka News

U cilju unapređenja poslovnog ambijenta za male biznise i ugostitelje, Opština Tivat usvojila je odluku o smanjenu za 50 odsto, dijela komunalnih taksi. Snižene su takse za korišćenje otvorenog prostora na javnoj površini za postavljanje ugostiteljskih terasa, postavljenje zatvorenih kioska i drugih sličnih privremenih objekata. Isto tako, za pola su smanjene i komunalne takse za priređivanje muzičkog programa u ugostiteljskom objektu, bašti i terasi za angažovanje žive muzike, za mjesece maj, jun, jul, avgust i septembar.

Svako zaduženje po osnovu komunalnih taksi za korišćenje otvorenog javnog prostora, odnosno piređivanje muzičkog programa, a koje Sekretarijat za finansije i budžet izda u periodu od 1.maja do kraja ove godine, biće umanjeno za 50 odsto.

Na taj način, malim privrednicima i ugostiteljima „ostaće u džepu“ ukupno 46.625 eura koliko iznosi polovina prihoda što ga je po osnovu ove dvije komunalne takse, lani ukupno obračunala Opština. U lokalnoj upravi smatraju da će smanjenjem taklsi za pola, osim što će olakšati poslovanje preduzetnika, ostvariti i veći procenat naplate te vrste potraživanja.

Pine u crvenom 2016.
Pine u crvenom 2016.

Iz administracje nove gradonačelnice dr Snežane Matijević (DPS) najavili su da će biti znatno otvoreniji za saradnju ne samo sa velikim, strateškim stranim investitorima koji realizuju projekte u Tivtu, već i sa malim, srednjim i mikro-preduzećima i preduzetnicima, a u smanjenje dijela komunalnih taksi prvi je korak u tom pravcu.

Najčitanije