18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Škola rukometa “Partizan 1949”

RK Partizan

Rukometni klub “Partizan 1949” je pokrenuo školu rukometa, u želji da privuče što više djece u želji da iz kvaniteta dobije kvalitet. Korist od škole rukometa neće imati samo RK Partizan i Tivat nego rukomet Crne Gore u cjelini. Važno je privući decu, a onda ih uvući u magiju koju poseduje rukomet.

„Kao što smo planirali i obećavali, pokrenuli smo školu rukometa u Tivtu. Termini za djecu su u dvorani „Župa“ ponedeljkom, sredom i petkom. Jutarnji termini su od 10 do 11 sati, a popodnevni od 16 do 17 sati“ rekao je sportski direktor Igor Petković.

„Škola rukometa je prilagođena dečacima i devojčima i cilj je da ih dođe što više i da steknu ljubav prema rukometu. Igraće i treniraće na mini terenima, sa golovima koji su prilagođeni djeci manjeg uzrasta. Pored toga lopte nisu prave rukometne nego spužvaste kako bi se izbegle bilo kakve povrede. Ovo je prva škola ovakvog tipa u Crnoj Gori, a ja se nadam da će ih biti više jer je to u interesu rukometa cele države.Program rada je napravljen u skladu sa sistemom kako to radi EHF. Sa decom će raditi četiri trenera“ naglasio je Igor Petković sportski direktor kluba.

RK Partizan Tivat

Sistem koji će se primenjivati u školi rukometa u Tivtu, je sistem koji su primenjivali svi širom Evrope priznati i poznati klubovi. Mnogi svetski asovi su ponikli i počeli da se bave rukometom, baš u školama ovakvog tipa. Podsećamo još jednom škola je predviđena i za dečake i djevojčice, a Tivat pored Partizana 1949 može da se pohvali da ima i ženski rukometni klub, a trener je reprezentativac Partizana Đorđo Peruničić.

RK Partizan

Ostaje nam da Rukometnom klubu Partizan poželimo sreću u realizaciji novog projekta, koji je posvećen pre svega djeci, a od koga korist može da ima Rukometni klub Partizan, ali i reprezentacija Crne Gore.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije