7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat se sprema za finale manifestacije “Crna Gora u ritmu Evrope”

Sa treninga – CG u ritmu Evrope

Opština Tivat priključila se manifestaciji “Crna Gora u ritmu Evrope”, a pripreme za finale ovog takmičenja, koje će se održati u Podgorici krajem aprila, uveliko traju. Solistkinje Rezeda Valejeva, Maša Štampić i devetočlana plesna grupa koju većinom čine članice Plesnog kluba „Bellissima“, svakog vikenda vrijedno vježbaju u sali za fizičko vaspitanje OŠ „Drago Milović“ u Tivtu. Ova dječja, a ujedno i diplomatska manifestacija okuplja djecu, talentovane izvođaće iz 21 crnogorske opštine. Predstavnice Tivta će na velikom finalu braniti boje svog grada ali i jedne evropske zemlje – Portugala, pa će njihov nastup biti praćen numerom na portugalskom jeziku.

„Opština Tivat prepoznala je značaj ove manifestacije, koja na najbolji način promoviše ples, muziku, zajedništvo ali i evropsku multikulturalnost“, rekla je sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti u Opštini Tivat Dubravka Nikčević, naglašavajući da ukoliko predstavnici Tivta uspiju pobijediti na takmičenju naredne godine, Tivat stiče priliku biti domaćin ove manifestacije što je izuzetna prilika za promociju grada.

„Radimo naporno i očekujem da pobijedimo“, kazala je Rezeda Valejeva, solistkinja, članica tima iz Tivta. „Napredujemo, učimo i trudimo se da savladamo portugalski jezik kako bismo ostvarile što bolji rezultat“, dodala je učesnica, takođe solistkinja Dora Štampić.

Do sada su održane 4 probe, a tivatski predstavnici na „maloj Evroviziji“ vježbaće sve do kraja aprila pod budnim okom instruktorke plesa Tamare Pejović iz Plesnog kluba Matrix.

Prostor za vježbu omogućila je OŠ „Drago Milović“ iz Tivta. „Posebno nam je zadovoljstvo što smo u prilici da podržimo učenike naše škole koji učestvuju u manifestaciji, i da obezbjeđivanjem prostor za vježbu damo svoj doprinos učešću u ovom takmičenju“, istakla je direktorica škole Ružica Lazarević.

Manifestacija „Crna Gora u ritmu Evrope“ održava se po prvi put u Crnoj Gori. Za naredni period najavljena je i posjeta Ambasadora Portugala Tivtu. U slučaju da pobjedi tim iz Tivta kao nagradu dobija putovanje u Portugal – zemlju koju je igrom i pjesmom predstavljao. Takođe Tivat bi prihodovao i 50% od ukupnog prihoda od glasanja za vrijeme samog finala.

Najčitanije