Tivat – saobraćajni haos

„Komunalno najuređeniji“ grad u Crnoj Gori muku muči sa haosom u saobraćaju. Gradonačelnik neće da angažuje dodatne inspektore

Juče u Tivtu
Juče u Tivtu

Zbog nedostatka kadrova u Komunalnoj policiji, na ulicama Tivta ovih dana vlada pravi haos. Komunalni inspektor u čijoj je nadležnosti saobraćaj i drumska infrastruktura je na bolovanju,što se odmah odrazilo na neefikasan rad „pauka“ koji se gotov i ne pojavljuje na tivatskim ulicama da ukloni brojne nelegalno parkirane automobile. To su nesavjesni vozači odmah iskoristili, pa su ulice u centru grada bukvalno zakrčene automobilima parkiranim na trotoarima, kolovozu, pešačkim prelazima, taksi stajalištima, rampama i parking mjestima za invalide. Haos koji vlada na gradskim ulicama osjećaju i turisti koji se sve češće žale na te probleme što u njihovim očima, devalviraju imidž Tivta kao uređenog i prijatnog ljetovališta.

„Mi radimo što možemo – kolega čija je nadležnost saobraćaj i drumska infrastruktura je već nekoliko dana na bolovanju i to se odmah vidi po stanju na ulicama. Drugi inspektori angažovani su svojim poslom u drugim obalstima, a i oni su zbog sezone opterećeni obavezama. Ipak, čim oni završe svoje redovne poslove, ja makar nekoga od njih pošaljem i da se pozabavi problemima u soabraćaju, ali to nije i ne može biti kvalitetno riješenje.“- kazala je načelnica Komunalne policije Opštine Tivat Jadranka Joksimović. Ona je dodala da je riješenje u zapošljavanju najmanje još jednog inspektora za saobraćaj i puteve jer je najviše komunalnih problema u gradu upravo u toj oblasti. Dodala je da je sa tima upoznala rukovodstvo Opštine kao i članove opštinskog savjeta za pripremu i praćenje turističke sezone, ali da od gradonačelnika Ivana Novosela jop nije dobijeno formalno „zeleno svjetlo“ za zapošljavanje neophodnih dodatnih kadrova u inspekciji.

Inače, uprkos ovakvom haotičnom stanju na tivatskim ulicama, ministar pomorstva i saobraćaja Ivan Brajović koji je prije tri dana boravio u radnoj posjeti Tivtu i iza, za novinare zatvorenih vrata, sastao se sa Novoselom, pohvalio je rukovodstvo, kako je kazao „komunalno najuređenijeg grada u Crnoj Gori“.

Juče u Tivtu
Juče u Tivtu

Gradonačelnik Novosel (DPS) već je u nekoliko navrata u lokalnom parlementu bezuspješno pokušao da progura predlog da gazdovanje javnim parkiralištima u Tivtu umjesto lokalnoj, za što se zalaže većina u SO, kao i veći broj gradonačelnikovih saradnika, povjeri privatnoj firmi koju bi Opština izabrala na tenderu. Budući da mu to nije prošlo, dio javnosti u Tivtu Novoselovu indiferentnost prema saobraćajnom haosu na ulicama, tumači namjerom gradonačelnika da svojim sugrađanima vještački ukaže na navodnu nedovoljnu efikasnost javnog upravljanja resursom kakvi su parkinzi, kako bi napokon uspio da u djelo sprovede svoju namjeru da tu „zlatnu koku“ da u ruke nekom od „poslovnih partnera“.

1 komentar

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.