Tivat – saobraćajni haos, parkiraju gdje stignu

I opštinari koriste to što nema pauka

Juče u Tivtu
Juče u Tivtu

Iako smo duboko ušli u podsezonu, a sa njome i smanjivanje „pritiska“ turista na lokalnu saobraćajnu infrastrukturu, haos na tivatskim ulicama ne prestaje. Nesavjesni vozači naime, koriste činjenicu da Komunalna policija Opštine Tivat raspolaže sa nedovoljnim brojem inspektora sa saobraćaj i referenata koji prate specijalno vozilo „pauk“ za podizanje nepravilno parkiranih automobila. Komunalna policija stoga, u najboljem slučaju samo sa jednim svojim pripadnikom u jednoj smjeni tokom radnog dana, pokušava da koliko-toliko uvede red na ulicama Tivta, ali su efekti takovog njihovog rada neznatni.

Sam „pauk“ koji je vlasništvo preduzeća „Parking sistem i garaže“ iz Podgorice takođe je već danima odsutan sa tivatskih ulica, zbog, kako nezvanično saznajemo tehničkih problema, pa u centru grada vlada pravi haos što se nepravilnog parkiranja tiče.

Glavni prekršioci propisa su vozači radio-taksi udruženja koji uporno svoje automobile ostavljaju na nedozvoljenim mjestima, čak i na u međuvremenu zvanično od strane Opštine, ukinutim taksi stanicama, kao što je slučaj sa onom u Arsenalskoj ulici. Zanimljivo je da svoj doprinos opštem haosu i nepoštovanju zakona daju i sami službenici Opštine Tivat što potvrđuje i fotografija jednog od službenih automobila tivatske lokalne uprave, parkiranog na sred pješačkog i prelaza za invalide, juče u Njegoševoj ulici ispred prostorija Turističke organizacije Tivat.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.