7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Sajam suvenira i rukotvorina, Omladinske igre bez granica …

Sa sajma- Tivat 18.11 2016
Sa sajma- Tivat 18.11 2016

NVO “Harlekin” iz Donje Lastve, danas je u čast 21.novembra – Dana Opštine Tivat,  na šetalištu Pine u centru Tivta priredila izložbu suvenira i rukotvorina.

Na dvadesetak štandova svoje raznovrsne proizvode izložilo je veći broj izlagača iz cijele Crne Gore koji su ponudili širok spektar rukotvorina i maštovitih suvenira od tekstila, stakla, drveta, gline, metala, kamena i ostalog.

Sa sajma- Tivat 18.11 2016
Sa sajma- Tivat 18.11 2016

“Omladinske igre bez granica”

U Sklopu manifestacije „Novembarski dani“ posvećene 21.novembru – Danu Opštine Tivat, Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja priredio je danas na gradskoj rivi Pine druge po redu, “Omladinske igre bez granica”.

Ekipe sastavljene od po šest članova i jedne zamjene, takmičile su se u devet disciplina: potezanje konopa, ples sa balonom, kariolice, jaje u kašićici, šutiranje trojki, šutiranje penala, trka u vrećama, trka kroz gume i trka parova. Učestvovalo je ukupno 12 timova iz Tivta i Kotora, među kojima su bila i dva tima međunarodne škole Knightsbridge Schools International iz Tivta. Učesnike “Omladinskih igara bez granica” pozdravili su sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović i potpredsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac.

Igre bez granica - Tivat
Igre bez granica – Tivat

Na Tivatskoj rivijeri 596 turista

Prema podacima lokalne Turističke organizacije, u svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno se odmara ukupno 596 zvanično prijavljenih turista, što je 2 odsto više nego u isto vrijeme prošle godine.

Sa sajma- Tivat 18.11 2016
Sa sajma- Tivat 18.11 2016

Od ukupnog broja posjetilaca, njih samo četiri su iz Crne Gore, dok su sve ostalo inostrani gosti. U tivatskim hotelima boravi 112 turista, dok usluge izdavalaca privatnog smještaja koriste 484 gosta.

 

Izvor:S. L.

Najčitanije