17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat: Rusi otkazuju turističke aranžmane

Hotel Kamelija i Park
Hotel Kamelija i Park

Mnogobrojne turističke agencije koje posluju s ruskim tržištem otkazale su rezervacije. Gotovo svi kulturno-sportski sadržaji na koje su u predsezoni i postsezoni dolazili turisti s ovog područja otkazani su.

Najfrapantniji primer je gašenje kampa ruskih vaterpolista u hotelu “Kamelija”, tivatskog HTP “Mimoza”. Za kamp, koji je prošle godine obezbijedio preko 3.000, a pretprošle preko 6.000 noćenja, ove godine se nije prijavila nijedna ruska ekipa, prenio je danas Radio Tivat.

Većina ekipa iz Moskve i Sankt Peterburga, koje su prošlih ljeta boravile u Tivtu, pripreme će realizovati u Vojvodini, izjavio je Dragiša Koprivica, predskednik tivatskog ronilačkog kluba “Neptun mimoza”, koji je bio organizator kampa.

“Sve ekipe koje su godinama dolazile kod nas ove godine su otkazale. Vjerovatno su od svojih uprava dobili preporuke da ne idu u Crnu Goru. Imam informaciju da ce svoje kampove letos imati u Subotici, Bečeju i Novom Sadu”, rekao je Koprivica, dodajući da su u Tivtu proteklih leta boravile mlade selekcije poznatih ruskih vaterpolo klubova.

On je istakao da je to loša vest za tivatskog hotelijera, koji je zahvaljujući ovom turističkom aranžmanu obnovio bungalove u parku hotelskog kompleksa.

U klubu “Neptun Mimoza” kažu da je razlog otkazivanja dolaska ruskih vaterpolo ekipa promena političke klime, ali i oglušivanje tivatske opštine da izađe u susret višegodišnjim zahtevima i sagradi bar jedan otvoreni bazen za vaterpolo i plivanje.

Izvršni direktor HTP “Mimoza” Marko Petričević rekao je za Radio Tivat da će ovoga leta imati 80 odsto manje ruskih turista.

“Turista iz Češke i Mađarske će biti na prošlogodišnjem nivou, ali to je simboličan broj u odnosu na broj noćenja koje su ostvarivali Rusi. Ne verujem da ćemo na leto imati ni 500 noćenja gostiju iz Rusije”, rekao je Petričević.

Portal Radio-televizije Crne Gore prenosi da su u hotelu “Magnolija”, tivatskog preduzeća “Hotels N grup”, saznali da im je rusko Ministarstvo prosvjete otkazalo ljetnju školu engleskog jezika, koju su organizovali četiri godine u ovom hotelu.

Primjer koji ne potvrđuje pravilo je ruski muzički festival “Moresol”, čiji je domaćin HTP “Mimoza”, koji će se ipak održati u junu.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije