Tivat – rekordne količine otpada u 2016.

Recikliranje otpada

Komunalno preduzeće Tivat prošle je godine zabilježilo rekordne rezultate kada su u pitanju količine prikupljenog otpada.

Ukupno je lani sakupljeno i iz grada na deponiju Možura odvezeno 8.347,51 tona miješanog komunalnog otpada ,što je za 7,5% više u odnosu na 2015.god.

“Za 28% je veća količina primarno selektovanog kartona-papira koga je sakupljeno i balirano ukupno  268,59 tona  dok je za 7% veća količina prikupljenog biorazgradivog otpada (otpad iz bašti, parkova i sa drugih zelenih površina) čega je sakupljeno 9.751 kubika”- saopšteno je iz Komunalnog preduzeća Tivat.

Od ukupne količine  zelenog otpada, 1.441 kubik odvezen je u kompostanu u Kotoru, dok je ostatak odvezen na bivši tivatsku komunalnu deponiju  Grabovac u Krtolima radi njene sanacije. Komunalci su lani sakupili i na reciklažu poslali 8,22 tona limenki, te 12,54 tona PET ambalaže i čvrste plastike.

Inače, tivatski komunalci jučle su uz pomoć alpinista iz službe “Zelenila” Herceg Novog, posjekli i uklonili dva dvadesetak metara visoka, osušena stabla primorskog bora u Gradskom parku, a koja su rasla uz istočnu ogradu stadiona Fudbalskog kluba “Arsenal”.

“Radi se o veoma visokim i potpuno osušenim stablima koji prijete da padnu. Zahtijev za uklanjanje borova podnio je FK „Arsenal“ zbog prijetnje da padnju, a odobrenje za njihovo uklanjanje dala je Agencija za zaštitu životne sredine i opštinski Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost”- saopšteno je iz Komunalnog preduzeća Tivat.

1 komentar

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.