Tivat – rekordna naplata boravišne takse

Uplata takse iz hotela čine samo 13 % ukupnog ostvarenog prihoda

Nova Račica
Nova Račica foto TOT

Turistička organizacija opštine Tivat zatvorila je 25. septembra svoje biroe u Lastvi, Radovićima i Krašićima i uradila presjek finansijskih efekata u svim biroima za period od početka godine zaključno sa 25. septembrom.

Naplatom boravišne takse od fizičkih lica u pet biroa TO Tivat ostvareno je 161.382,10 eura što je za 45 % više nego 2014 godine, a čak četiri puta više nego 2010 na dan zatvaranja biroa.

Najveći napredak u odnosu na prošlu godinu ostvario je biro u Krašićima, čak 145%, a u nominalnom odnosu, TO Tivat je posebno zadovoljna naplatom boravišne takse na terenu, gdje su dvije zaposlene bile zadužene za teritoriju cijele opštine i ukupno ostvarile 27.648,85 eura.

Pozitivne finansijske efekte u sezoni 2015 umanjuje naplata boravišne takse od pravnih lica-hotela, čije zaostajanje sa uplatama remeti ostvarivanje planiranog budžeta. Od ukupno uplaćene boravišne takse u 2015 godini

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.