Tivat – raskinut ugovor o izgradnji šetališta Belani

 

Belani bazen

Opština Tivat potpisala je juče sporazumni raskid ugovora sa nikšičkom firmom “Erlang”, o izvođenju radova na prvoj fazi izgradnje šetališta i uređenja obale na lokalitetu Belane.

Ovu investiciju vrijednu 1,1 muilion eura trebalo je da zajedno realizuju Opština Tivat koja je zvanični investor i JP „Morsko dobro“ iz Budve, a „Erlang“ je radove koje je kao najpovoljnije ponuđač dobio na tenedru kraje prošle godine, trebalo da započne u januaru i završi za 180 dana.

Nikšićani međutim, nisu „ni lopatu zakopali“ već su tražili dodatno plaćanje od oko 400 hiljada eura mimo ugovorenog,  za dodatne radove koji su po njima, bili neophodni na istočnom dijelu trase budućeg šetališta na Balenima. Opština to nije prihvatila, već je zatražila raskid ugovora.

Iz kabineta tivatske gradonačelnice dr Snežane Matijevič juče je poručeno da će Opština insistirati na preciziranju, odnosno detaljnijem pojašnjenju odeđenih djelova projektne dokumentacije kako bi se izbjegla eventualna slilna nerazumijevanja i problemi prilikom uvođenja budućeg izvođača radova u posao. U lokalnoj upravi najavili su raspisivanje novog tenedera za izbor izvođača i početak radova na Belanima tokom jeseni.

Inače, projekat koji je izradilo JP “Morsko dobro”, predviđa da se na parceli ukupne površine 7.576 kvadrata na Belanima, izgradi pješačko – kolska staza u dužini od skoro  400 metara, napravi plažni objekat sa platoom, sanira postojeća ponta i sagrade dvije nove staze do budućeg velikog mandraća-otvorenog bazena koji bi se, sa pripadajućim objektima, trebao graditi kasnije, u drugoj fazi.

Flora Art

1 komentar

  1. Bazen u tom mandraću nije dobro rješenje. Uspljesnivit će se. To je kao da u Kalimanju izgradimo uzgajalište tuna. Maknimo se od tog madraća. uzgajajmo u njemu palasture, kojih je nekada tu puno bilo. Ostajem pri mome prijedlogu – široke plaže-mosta od Belana do rta Župe.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.