Tivat promoviše potencijale na CHINA – CEEC Expo

Tivat - Photo Anton Marković
Tivat – Photo Anton Marković

Na poziv Društva prijatelja NR Kine i Crne Gore, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika kineskog grada Ningboa, gradonačelnik Tivta Ivan Novosel, njegov savjetnik za međunarodne odnose i ekonomski razvoj Petar Vujović i PR menadžer nautičkog centra Porto Montenegro iz Tivta Danilo Kalezić, učestvovaće na manifestaciji pod nazivom „2015 CHINA – CEEC Expo on Investment and trade“ koja danas počinje u Ningbou i trajaće do 12.juna.

“Sajam „China-CEEC, EXPO 2015“ proistekao je kao jedan od strateških ciljeva sa prošlogodišnjeg sastanka predsjednika Vlada Kine i zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, održanog u Beogradu, te kao takav predstavlja izuzetnu manifestaciju na kojoj će se okupiti najistaknutiji predstavnici državnih i lokalnih institucija i gradova zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope i Kine, kao i privrednici iz oblasti turizma, privrede, građevinarstva, obrazovanja, kulture i trgovine.”- saopšteno je tim povodom iz kabineta tivatskog gradonačelnika.

Tokom četvorodnevne manifestacije u Kini, učesnici će imati priliku da promovišu resurse i potencijale svojih gradova i zemalja, ali da i kroz direktne pregovore sa predstavnicima kineskih gradova i institucija, kao i njihovim privrednicima, ugovore i saradnju i finansijsku podršku za stateške projekte.

Svoj boravak na EXPO-u, predstavnici opštine Tivat će iskoristiti za promovisanje investicija i turističkog potencijala Tivta, ali i stvaranje konkretne platforme za buduće bratimljenje Tivta sa odabranim kineskim gradom.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.