Tivat – postavili direktora i utvrdili cijene parkiranja…

Pripreme za rad novog opštinskog prerduzeća koje će gazdovati parkinzima u Tivtu

Pripreme za zaživljavanje u praksi novog opštinskog preduzeća „Parking sistem Tivat“ (PST) kojeg je Opština osnovala sa namjerom da gazduje lokalnim javnim parkiralištima u najmanjem bokljskom gradu, dobile su zamah na posljednoj sjednici lokalnog parlamenta.

Naime, lokalna DPS-SD-HGI koalicija bez rasprave je jednoglasno potvdila imenovanje diplomiranog učitelja Slaviše Ognjanovića (DPS) za direktora PST. Ognjanović koji je donedavno bio odbornik DPS u SO Tivat i suprug je opštinske sekretarke za mlade, sport i socijalna pitanja, Darke Ognjanović (DPS), prethodno je već bio postavljen za v.d. direktora PST.

Opozicija koja nije prisustvovala raspravi o njegovom imenovanje, prethodno  nije dobila odgovor na pitanje u kojem je mediju i kada Opština u međuvremenu raspisala i objavila konkurs za izbor direktra te firme u punom kapacitetu, a na koji se Ognjanović javio. On u direktorsku fotelju nove opštinske firme dolazi sa mjesta učitelja i razrednog starješine odjeljenja četvrtog razreda u područnoj jedinici tivatske OŠ „Drago Milović“ u Donjoj Lastvi.

SO je juče donijela i „Odluku o povjeravanju upravljanja javnim prostorima za parkiranje vozila preduzeću PST d.o.o” kojom je toj firmi na gazdovanje i naplatu povjereno ukupno 488 parking mjesta u ulicama u centru Tivta, te još 588 mjesta na ukupno pet većih parkirališta u centru grada, na aerodromu Tivat i u blizini plaže Plavi horizont u Krtolima.

Cijene parkiranja

SO je dala saglasnost i na cjenovnik usluga PST po kome će parkiranje u tzv. crvnoj zoni gdje se automobili mogu zadržati do jedan sat, koštati 60 centi na sat u zimskoj, odnosno 80 centi u ljetnjoj tarifi.

U žutoj zoni sat parkiranja koštaće 40 centi zimi, odnosno pola eura ljeti, dok će sat vremena boravka automobila na posebnim parkiralištima, zavisno od doba godine, koštati od 40 do 80 centi. S

tanari zgrada u crvenoj, odnosno žutoj zoni, kao i pravna lica koja ovdje posluju, moći će da kupe povlašćene mjesečne parking karte po cijeni od 5, 20 i 30 eura, dok ta mogućnost uopšte nije predviđena za sve ostale građane koje posao i radne obaveze svakodnevno dovode u centar grada.

Pred početak rada PST, svoje aktivnosti je intenzivirala i Komunalna policija koja je već počela da oštrije sankcioniše vozače nepravilno parkiranih automobila i da „čisti“ čitave kolovozne trake, trotoare, koje su tako parkirani automobili bespravno zauzimali u Đačkoj, Istarskoj, Zagrebačkoj, Sremskokarlovačkoj, te ulicama Druge dalmatinske brigade i Blaža Jovanovića.

3 Komentari

  1. Lepo. Transparentno.Neverovatan potencijal porodični.Supruga sekretarka,suprug direktor javnog preduzeća.Još secsećam mlade potparolke NS u zanosu. Ali vremena se menjaju,međutim pravila ne. Poltroni,neznalice svih boja napred. Sve u režiji gospodina kadrovika sa hendikepom. Lepo,a stariji i iskusniji kadrovi u progonu.Bravo.

  2. Katastrofa učitelj !
    Maltretirao djecu posebno čiji roditelji su bili za dps..Po zasluzi i sposobnosti prebačen je u područni odaljene jer je na zahtjev roditelja (kolege njegove ) što im je djecu maltretirao sa ocjenama …
    Sramotno koliko DPS ima mladih ljudi obrazovnih koji su mogli pokriti ovo radno mjesto i SRAMOTNO jer im je Tarzn Bjelopoljac doveo kadar …
    Mislim sa ovim načinom neće imati ni 10 poslanika …Sramota jedna djeca se po Tivtu sprdaju Šta će nam fax ..kupiš ili ljubavnice -ka imaš nema veze sto nemaš pojma o poslu ..Sramota !

  3. E pa dragi moji Tivcani sto ste trazili to ste i dobili,a vi ih opet glasajte. Sledece sto ce nam pocet naplacivat je kirija za stanove u koje zivimo.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.