Tivat – počinje uređenje šetališta i plaže na …

Opština i Morsko dobro ulažu 1,1 milion eura

Belani – Lungo mare

Tokom naredne nedjelje počeće radovi na izgradnji prve faze lungo mare pješačke staze i uređenja plaće na lokalitetu Belani u Tivtu, jugoistočno od ukaza u gradsku marinu Kalimanj.

Ovu investiciju zajedno realizuju Opština Tivat koja je zvanični investor i JP „Morsko dobro“ iz Budve, a posao je vrijedan oko 1,1 milion eura. Na tenderu za izbor izvođača radova, raspisanom u septembru prošle godine, pobijedila je firma „Erlang“ iz Nikšića čija je ponuda iznosila 1.093.831 eura, a u međuvremenu je Opština Tivat izabrala i firmu koja će obavljati stručni nadzor. Posao vrijedan 7.735 eura dodijeljen je kompaniji „V projekt“ iz Nikšića.

Po ugovoru sa izvođačem, rok za završetak posla na prvoj fazi projekta uređenja obale i plaže Belane je 180 dana.

Inače projekat koji je izradilo JP “Morsko dobro”, predviđa da se na parceli ukupne površine 7.576 kvadrata, izgradi pješačko – kolska staza u dužini od skoro  400 metara, napravi plažni objekat sa platoom, sanira postojeća ponta i sagrade dvije nove staze do budućeg velikog mandraća -otvorenog bazena koji bi se, sa pripadajućim objektima, trebao graditi kasnije, u drugoj fazi. Kupalište na Belanama inače, biće u potpunosti priolagođeno i potrebama osoba sa invaliditetom.

Opština, “Morsko dobri” i firma “Erlang” već su prije tri gidine sarađivali na sličnom, milionski vrijednom projektu rekonstrukcije i uređenja gradske rive Pine u Tivtu. Izvođenje radova na projektu u koji su Opština i “Morsko dobro” uložili 2,3 miliona eura, kasnilo je skoro godinu dana u odnosu na plan, nije ni napravljeno sve ono što je na gradskoj rivi bilo planirano originalnim prijektom,  ali uprkos tome investitori nisu „Erlangu“ naplatili ugovorene penale u iznosu od 130 hiljada eura.

Zbog sumnje da su u postupku sklapanja i realizacije ugovora sa „Erlangom“ za rekonstrukciji i uređenje Pina, počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i nesavjestan rad u službi, NVO MANS je podnijela krivičnu prijavu protiv dva bivša tivatska gradonačelnika – Dragana Kankaraša (DPS) i Ivana Novosela (DPS). Javnosti je do dana ostalo nepoznato što je Državno tužilaštrvo preduzelo povodom te krivične prijave.

3 Komentari

 1. Koliko grešaka u tekstu…
  “plaće” – plaže
  “ukaza” – ulaza
  “investor” – investitor
  priolagođeno
  “Morsko dobri”
  Imate li korektora, lektora, urednika?

 2. Uredjenje plaze Belani i okruzenja…Zupa, Racica, cekamo godinama. Na zalost to nam je ostala pusta zelja. Umjesto toga gledamo svaki dan sve vise smeca..Zupa je u uzasnom stanju…smece i otpad iz obliznjih prodavnica ostavljaju pored magistrale.Vlasnik piljarnice preko puta ulaza na Zupi, bace prazne gajbe na gomili koja je svaki dan sve veca…tik uz magistralu. Slika koju vidimo kada prolazimo magistralom od Zupe prema Kalimanju zaista je uzasna. Ljudi koji dolaze prvi put u Tivtu, koji krenu od autobuske prema centru so sokiranu. Docaki ih ta zaista ruzna slika.To im je prva slika koja ih doceka u Tivtu. Nije Tivat samo Porto Montenegro…Tivat je i Zupa, Racica, Belani…a to je zaista zapusteno i nista se ne radi da se to promijeni. Tako da ta prica koja traje godinama…Lungo Mare, bazeni, luksuzno naselje na Zupi, stvarno nema smisla. Makar za pocetak bi bilo dovoljno da se ocisti svo to smece…a ostalo ce mozda docekati neke sledece generacije…..😣

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.