Tivat – Otvoreni deseti Medijski dijalozi

Deseti Medijski dijalozi, međunarodni naučni skup, na temu „Postmoderni mediji – monolog ili dijalog?“ otvoreni su danas u hotelu Regent Porto Montenegro u Tivtu.

U ime organizatora učesnike i zvanice pozdravio je dr Mimo Drašković koji se pe prisjetio početaka organizovanja Medijskih dijaloga, do današnjeg jubilarnog desetog.

„Mediski dijalozi objedinjuju međunarodni naučni časopis, naučni skup i nagrada „Dijalogos“ postali puno više od projekta, više čak i od njegove početne ideje. Prerasli su kako je kazala  naša koleginica Vedada Baraković u svojevrsni pokret“ – kazao je Drašković.

„Danas smo ponosni domaćin jednog renomiranog naučnog skupa. Opština Tivat pokazala  je spremnost podržati ovakve i slične događaje od značaja za naučnu misao, od značaja za kulturne sadržaje grada. Zahvaljujući Medijskim dijalozima Tivat ima čast ugostiti stručnjake iz oblasti medija“ – kazala je gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević.

Medjiski dijalozi

Skup je otvorila ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, koja je konstatovala da je tema skupa  temu „Postmoderni mediji – monolog ili dijalog?“, civilizacijska, demokratska, fenomenološka, medijska i  izazovna.

„Kao četvrta grana vlasti mediji su  kontrolori svake vlasti samo onda kada su profesionalni, etički kodirani i  dijaloški usmjereni argumentima.  Zbog toga u ime Vlade Crne Gore i  u svoje osobno ime s ponosom danas  govorim i  o Medijskim dijalozima, naučnim  projektom, koji je sa svojih 28  štampanih brojeva časopisa, deset tematskih međunarodnih naučnih skupova, utemeljenom nagradom Dijalogos, državu Crnu Goru na otvoren, nučan i posve dijaloški način predstavio međunarodnoj naučnoj javnosti“ – kazala je Vučinović.

Flora Art

Skup se završava u nedjelju 28.maja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.