15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – osvanuli kukasti krstovi na igralištu

Tivat košarkaško igralište

Nepoznati vandali opet su oštetili košarkaško igralište u velikom Gradskom parku u Tivtu. Naime, pod okriljem noći bijelim lakom u spreju, na podlozi igrališta iscrtane su dvije naopake svastike – kukasta krsta u oblizini oba koša, kao i još jedan vulgaran crtež pored reketa na samom terenu.

Ovo je već drugi put da se vandalizuje teren u čije je sređivanje prošle godine kopmpanija „Adriatic Marinas-Porto Montenegro“, na inicijativu KK „Teodo“, uložila oko 25 hiljada eura. Prethodno su samo nekoliko mjeseci nakon završetka radova poslije kojih je ovo popularno mjesto tivatskog sporta bljesnulo u novom ruhu, još uvijek nepoznati počinioci oštetili novopostavljene koševe.

Inače, vandalizam i neprimjereno ponašanje najčešće mladih osoba u Tivtu pod okriljem noći, već duže vrijeme je jedan od većih problema na koji ni policija ni Komunalna inspekcija nemaju pravi odgovor. Uništava se mobilijar na javnim prostorima, u more bacaju kontejneri za smeće, uništava ili oštećuje zelenilo na gradskim zelenim površinama, lomi javna rasvjeta, a građani, posebno u prigradskim naseljima kakva je Donja Lastva, izloženi su pravom teroru motociklista koji u gluvo doba noći, organizuju trke po ulicama.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije